Vine Ronaldinho la București! Veste neașteptată pentru fanii super-starului brazilian, care a evoluat la FC Barcelona

Ștefănescu Dragoș 10.05.2022, 18:34
Vine Ronaldinho la București! Veste neașteptată pentru fanii super-starului brazilian, care a evoluat la FC Barcelona

Fanii fotbalului din România vor avea parte în curând de un eveniment de excepție. Marele Ronaldinho va veni la București în această vară, pentru a juca un meci demonstrativ de teqball. Eric de Oliveira, fostul jucător al lui Gaz Metan Mediaș, este implicat în organizarea acestui eveniment.

Ronaldinho vine în România. Starul brazilian va juca un meci demonstrativ de teqball, la București

Fanii fotbalului din România vor avea parte de un eveniment de excepție, în această vară. Fostul mare internațional brazilian Ronaldinho este așteptat la București pentru a susține un meci demonstrativ de teqball.

Teqball-ul este o disciplină sportivă ce a fost inventată în urmă cu câțiva ani. Acesta cuprinde elemente din fotbal, tenis de masă și voleiul. Ronaldinho este un înfocat susținător al teqball-ului și a fost desemnat ambasador al acestuia. În anul 2017, brazilianul a demarat un tur internațional în care promovează acest sport în întreaga lume.

Eric de Oliveira este și el practicant de teqball și dorește să popularizeze acest sport în România. Fostul jucător al lui Gaz Metan Mediaș a devenit de curând ambasador al acestui sport. Fostul mijlocaș brazilian a dezvăluit în exclusivitate pentru PlaySport.ro că intenționează să organizeze în România un meci demonstrativ de teqball împotriva lui Ronaldinho. Evenimentul se va desfășura în luna august, la București.

E un sport care îţi dă tehnică, viteză, viteză de gândire. Momentan, ungurii sunt cei mai buni la acest sport. Avem şi noi un român care este pe primele locuri în lume.

Este un sport în creştere, apreciez invitaţia primită. Se vorbeşte de un meci între mine şi Ronaldinho, ambasador global al Teqball, care ar urma să fie organizat în ţară, în luna august”, a declarat Eric, pentru PlaySport.ro.

Ronaldinho, episod uluitor la Barcelona. Starul brazilian știa să-și motiveze colegii mai bine ca oricine

Ronaldinho face parte din panoplia celor mai mari jucători pe care i-a avut fotbalul mondial. Brazilianul a făcut furori în tricoul Barcelonei, uimind o lume întreagă cu driblingurile sale spectaculoase și pasele de geniu.

În afara terenului, Ronaldinho era un adevărat lider al vestiarului, știind foarte bine cum să-și motiveze colegii înaintea meciurilor cruciale. Fostul său coleg de la Barcelona, Andres Iniesta, a dezvăluit în urmă cu mai mulți ani un episod uluitor care îl are în prim plan pe Ronaldinho. Totul s-a petrecut înaintea unui meci cu Real Madrid. Atunci, brazilianul și-a păcălit colegii că se va transfera la echipa madrilenă, doar pentru a-i motiva și mai mult pentru marele derby.

Cu câteva zile înainte de ”El Clasico”, Ronaldinho m-a sunat acasă, în mijlocul nopţii. Am răspuns la telefon şi mi-a spus: ”Andres, ştiu că este 3 dimineaţa, dar trebuie să-ţi spun un lucru. În luna iulie plec. Fratele meu, am ajuns la un acord cu Real Madrid. Este vorba despre cifre incredibile, la care eu nu pot să spun „nu”. Sunteţi tineri, puteţi înţelege… dar te rog, nu spune nimănui din vestiar sau club, nu mă trăda, am încredere în tine mai mult decât în oricine. Noapte bună, Andres!” Nu mi-a lăsat timp să spun nimic.

A doua zi am fost la antrenament şi am simţit o tăcere stranie, întreaga echipă îl îmbrăţişa şi îl răsfăţa pe Ronaldinho ca niciodată… Apoi a venit în vestiar în ziua meciului, pe Santiago Bernabeu.

Ronaldinho a luat cuvântul şi a spus: ”Băieţi, azi avem un meci mare, ei sunt puternici, dar în aceste zile am descoperit că suntem ca o familie. L-am sunat pe fiecare dintre voi în mijlocul nopţii şi v-am spus că plec în luna iunie, dar niciunul dintre voi nu aţi vorbit. După aceea, am înţeles că sunteţi dispuşi să muriţi ţinând în voi decât să ne trădaţi. Voi sta aici mulţi ani… Acum, mergeţi pe teren, le vom da o lecţie de fotbal”, a dezvăluit Andres Iniesta, potrivit 90min.com.

Urmăriți Playsport.ro și pe