Vine sau nu Xavi la FC Barcelona? Prima reacție a președintelui Laporta: “Locul lui este aici”

Ștefănescu Dragoș / 29.10.2021, 17:56
Vine sau nu Xavi la FC Barcelona? Prima reacție a președintelui Laporta: “Locul lui este aici”

Joan Laporta l-a demis pe Ronald Koeman după înfrângerea Barcelonei în fața celor de la Rayo Vallecano. Conducerea catalnilor este acum în căutarea unui nou antrenor, iar Xavi Hernandez pare a fi alesul. Prima reacție a președintelui Laporta după demiterea lui Koeman a fost una extrem de rezervată.

Prima reacție a președintelui Laporta

După ce l-a pierdut în vară pe Leo Messi, Barcelona a avut un start dezamăgitor în acest sezon. Catalanii se află pe locul 9 în La Liga, cu 15 puncte. În grupele Champions League, Barcelona a suferit două înfrângeri usturătoare, 0-3 cu Bayern Munchen și 0-3 cu Benfica Lisabona.

Ultima înfrângere din La Liga suferită de Barcelona în fața celor de la Rayo Vallecano a fost fatală pentru antrenorul Ronald Koeman. Exasperat de înfrângerile repetate, Joan Laporta a decis demiterea lui Koeman a doua zi după meciul cu Rayo. Imediat, pe banca Barcelonei a fost numit Sergi Barjuan, antrenorul echipei secunde a catalanilor. Acesta va conduce prima echipă până la numirea noului antrenor principal.

Joan Laporta a avut astăzi prima reacție oficială după demiterea lui Ronald Koeman. Oficialul catalan a vorbit despre tehnicianul olandez, încercând să fie cât se poate de diplomat. Laporta a evitat însă să vorbească despre viitorul antrenor principal de la Barcelona.

Probabil că da, trebuia demis înainte. Văzând ce am văzut, e mai ușor să analizezi. Poate trebuia să decidem înainte, dar am înțeles că Koeman merita o marjă de încredere. E o modalitate de a motiva antrenorul și echipa.

Probabil că ar fi trebuit să iau o decizie înainte și îmi asum această responsabilitate. Situația nu era sustenabilă. Am intrat într-o cădere periculoasă, în care am fi putut să ne desprindem de absolut tot.

L-am dat afară pe Koeman după meciul cu Rayo. Aș vrea să punctez ceva. Suntem recunoscători pentru faptul că a preluat prima echipă într-un moment dificil. A câștigat Cupa Spaniei, iar dacă nu a continuat e din cauza rezultatelor. Situația nu era deloc bună. Continuăm să luptăm în campionat, în Champions și avem și Cupa. Avem încredere în Sergi până când ne înțelegem cu noul antrenor, despre care nu voi vorbi”, a spus Laporta la conferință conform Mundo Deportivo.

Laporta are încredere în calitățile lui Xavi

Întrebat despre posibilitatea venirii lui Xavi Hernandez pe banca tehnică a Barcelonei, Joan Laporta a evitat să comenteze prea mult. Oficialul catalan a vorbit însă despre calitățile pe care le are Xavi și a recunoscut că a păstrat mereu legătura cu legendarul fotbalist.

De când a plecat în Qatar am spus că o va antrena pe Barca. Ceea ce nu știu este când se va întâmpla asta. Informațiile pe care le avem sunt bune. Nu am urmărit-o pe Al Sadd, însă toate datele pe care le primim sunt pozitive. A devenit antrenor recent și nu are multă experiență. Vorbim mult despre Xavi, dar lăsați-mă să rămân rezervat, există și alți candidați.

Cu Xavi vorbesc încă de când aveam campania electorală și nu s-a ‘rupt’ niciodată contractul. Sunt conversații private, între prieteni. Am referințe foarte bune de la persoane pregătite, care îl cunosc mai bine decât mine. În urmă cu câteva luni, când i s-a oferit încredere lui Koeman, eu vorbeam cu Xavi. Știu ce părere are despre echipa pe care o avem și ce vrea să facă”, a declarat Joan Laporta.