Alarmă în cadrul echipei de Fed Cup a României. Monica Niculescu a fost testată pozitiv la COVID-19

Ștefănescu Dragoș 12.04.2022, 11:04
Alarmă în cadrul echipei de Fed Cup a României. Monica Niculescu a fost testată pozitiv la COVID-19

Echipa de Fed Cup a României a plecat duminică spre Polonia. În perioada 15-16 aprilie, ”tricolorele” vor înfrunta echipa Poloniei. Din păcate, veștile pentru Horia Tecău nu sunt deloc bune. Monica Niculescu a fost testată pozitiv la COVID-19 și a intrat în carantină.

Monica Niculescu a fost testată pozitiv la COVID-19. Horia Tecău are mari probleme de lot înaintea duelului cu Polonia

În cursul zilei de duminică, echipa de Fed Cup a României a plecat spre Polonia pentru confruntarea cu echipa țării gazdă. Din păcate, ghinioanele se țin lanț de echipa noastră.

La o zi distanță după ce a ajuns la Radom, Monica Niculescu a fost testată pozitiv la COVID-19. Aceasta a fost imediat plasată în carantină, departe de restul echipei României. Rămâne de văzut dacă vor mai fi și alte infectări în rândul delegației din țara noastră. Mihaela Buzărnescu, căpitanul-nejucător Horia  Tecău, antrenorul Alina Tecșor-Cercel, medicul echipei Dan Cristea, kinetoterapeul Bogdan Covrig si sparring-partnerul Andy Jianu au fost și ei contacți direcți cu Niculescu.

Situația este extrem de delicată pentru Horia Tecău, având în vedere absențele de marcă din lotul României. Simona Halep a suferit o ruptură musculară la Indian Wells, Gabriela Ruse a avut probleme de sănătate din cauza unei afecțiuni pulmonare, Jaqueline Cristian a fost recent operată la genuchi în urma unei accidentări grave, iar Raluca Olaru se află  într-o stare precară de sănătate după Covid. La toate aceste absențe se adaugă acum și cea a Monicăi Niculescu. Astfel, cea mai bine clasată jucătoare din echipa României este acum Irina Begu (66 WTA). Datorită numeroaselor absențe, Horia Tecău a chemat-o la lot pe Andreea Prisăcariu. Din lotul României mai fac parte Mihaela Buzărnescu (122 WTA) și Raluca Olaru (41 WTA la dublu).

Horia Tecău, optimist înaintea duelului cu Polonia

Naționala Poloniei o are ca lider incotestatbil pe Iga Swiatek, cea mai bună jucătoare a lumii. Alături de aceasta Dawid Clet le-a convocat și pe Magda Linette (64 WTA), Magdalena Frech (87 WTA), Alicja Rosolska (59 WTA la dublu) și Maja Chawalinska (263 WTA la simplu, 280 WTA la dublu).

În ciuda faptului că se confruntă cu absențe importante, Horia Tecău a arătat mult optimism înaintea duelului cu Polonia. Căpitanul nejucător al României a admis că se va simți lipsa jucătoarelor care nu au făcut deplasarea, însă vede disputa cu Polonia drept una foarte echilibrată.

Ne-ar fi plăcut să avem o echipă completă la acest meci foarte important și dificil. Dar pregătim cât de bine putem. Am încredere că putem face surpriza, de a învinge Polonia. Monica Niculescu e o jucătoare importantă în echipa noastră, încercăm să fim cât mai bine pregătiți. Pentru mine, șansele sunt 50-50%.

Pe Iga Swiatek am avut ocazia să o studiez în multe meciuri în ultimele săptămâni. Traversează o formă incredibilă, e foarte interesant cum va gestiona această situație de a fi lider mondial. Poate va fi mai multă presiune, mai multe așteptări, mai multe emoții. Sperăm să exploatăm acest detaliu în avantajul nostru”, a declarat Horia Tecău, la plecarea din România.