AUR îl vrea ministrul Tineretului și Sportului pe Gică Hagi. Răspunsul dat de „Rege”

Olteanu Ștefan / 16.08.2022, 00:03
AUR îl vrea ministrul Tineretului și Sportului pe Gică Hagi. Răspunsul dat de „Rege”

Prin vocea deputatului Dan Tanasă (41 de ani), partidul AUR a transmis public că îl vrea pe Gică Hagi în postura de ministru al Tineretului și Sportului. Răspunsul dat de „Rege” nu s-a lăsat prea mult așteptat. Imediat după partida Farul Constanța – FC Hermannstadt 0-0, din runda cu numărul 5 a Superligii, Hagi a transmis care sunt planurile sale de viitor.

„Vă faceți că nu m-ați auzit?!”. Răspunsul lui Gică Hagi, după ce a aflat că AUR îl vrea ministrul Tineretului și Sportului

Dan Tanasă, unul dintre deputații care fac parte din partidul AUR, a transmis în urmă cu aproximativ o săptămână, pe rețelele de socializare, că îl propune pe Gică Hagi în funcția de ministru al Tineretului și Sportului.

„După atâția amatori, merită să încercăm cu un profesionist pur-sânge: Gheorghe Hagi, ministrul Sportului!

#DreptatepentruRomânia”, transmitea Dan Tanasă.

Postarea a adunat aproape 3.000 de aprecieri, peste 400 de comentarii și peste 200 de distribuiri în spațiul online.

Întrebat despre această posibilitate, Gică Hagi nu a stat pe gânduri și a refuzat din start propunerea. La scurt timp după Farul Constanța – FC Hermannstadt 0-0, Hagi a transmis că nu se gândește decât la antrenorat, funcție pe care își dorește să o ocupe până în momentul în care își va lua adio de la fotbal:

„Înseamnă că eu de mulți ani… Eu îmbătrânesc și voi nu știți ce gândesc eu. Sau vă faceți că nu m-ați auzit. Ce v-am zis eu? Eu fac lucrul pe care îl știu cel mai bine. Ce iubesc, ce îmi place. Sub nicio formă! Mie îmi place antrenoratul! Și voi merge pe linia asta cât voi avea ochi”, a fost răspunsul tranșant oferit de Gică Hagi.

Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului și Sportului, ar putea fi înlocuit

Tot în urmă cu o săptămână, mai exact pe 8 august, a apărut și informația potrivit căreia, Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului și Sportului, ar putea fi înlocuit din funcție.

Publicația Antena3.ro făcea dezvăluirea respectivă, bazându-se pe anumite surse politice. La inistențele premierului Nicolae Ciucă, Eduard Novak ar urma să fie sacrificat de UDMR, mai ales că la ultima evaluare nu a ieșit foarte bine. Motivul? Ministrul Tineretului și Sportului a fost implicat în ultimele luni în mai multe scandaluri care au fost cap de afiș în presa sportivă din România.

Eduard Novak a refuzat să intoneze imnul României, a omis să îl menționeze pe Robert Glință la întoarcerea sportivilor în țară de la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta și a refuzat să felicite echipa FC Voluntari pentru atingerea finalei Cupei României (n.r. – Sepsi Sf. Gheorghe, cealaltă echipă din finală, a fost felicitată).

De asemenea, Eduard Novak i-a supărat și pe conducătorii cluburilor din fotbalul românesc. El a introdus un ordin care le impune echipelor să aibă un lot format în proporție de 40% din români, regulă care, implementată din scurt, ar fi pus în mare dificultate cluburile de fotbal.

Rămâne de văzut dacă se vor aplica sau nu măsurile speculate la nivel de Guvern.