Buget faraonic pentru CSM București și în sezonul viitor. Echipa de handbal se pregătește pentru noi transferuri stelare

Ștefănescu Dragoș / 07.06.2022, 11:07
Buget faraonic pentru CSM București și în sezonul viitor. Echipa de handbal se pregătește pentru noi transferuri stelare

CSM București a ratat cucerirea titlului de campioană în sezonul recent încheiat din Liga Florilor. În ciuda ratării obiectivului propus, clubul bucureștean se pregătește de o nouă ofensivă pe piața transferurilor. Pentru a domina din nou handbalul românesc, șefii de la CSM au pregătit un buget faraonic și pentru sezonul viitor.

CSM București, buget uriaș și în sezonul viitor

CSM București a ratat titlul în Liga Florilor în sezonul recent încheiat. Acest eșec a adus o serie de schimbări majore la nivelul conducerii clubului bucureștean. Astfel, Nicușor Dan, primarul general al capitalei, a demis-o pe Gabriela Szabo din funcția de director general a secției de handbal a clubului CSM București. Totodată, clubul bucureștean a rămas și fără managerul echipei feminine.

Până la numirea noii organigrame, reprezentantul primarului general în Consiliul Administrativ al clubului, Cristian Roșu, a oferit celor de la Gsp.ro informații despre schimbările de la echipă. Bugetul lui CSM București o să fie de 3,5 milioane de euro și în sezonul viitor. Același buget a fost alocat și în seazonul recent încheiat. Din această sumă, aproximativ 850.000 de euro sunt bani din sponsorizări.

Cristian Roșu a explicat că doar directorul general al clubului poate sancționa jucătoarele pentru neîndeplinirea obiectivelor. Acest lucru nu s-a întâmplat însă până acum, dar nu este exclus pe viitor.

În contractele sportivelor și ale staffului tehnic sunt prevăzute penalizări, noua conducere urmând a lua hotărâri în urma analizei ce se face la nivelul secției”, a declarat Cristian Roșu.

Transferuri stelare la CSM București

În perioada următoare, CSM București va face câteva transferuri de marcă. Crina Pintea, Grace Zaadi și portarul francez Laura Glauser sunt primele jucătoare ce vor fi transferate de clubul bucureștean. În afara acestor mutări, CSM mai are nevoie de un inter dreapta pentru ca lotul să fie complet.

Cristian Roșu a explicat și care este motivul din cauza căruia la CSM sunt legitimate foarte puține jucătoare românce. Acesta susține că jucătoarele din străinătate au pretenții salariale mai mici decât cele din România.

Revenirea Crinei Pintea la CSM este o mutare extrem de importantă pentru clubul bucureștean. Jucătoarea urmează să primească lunar un salariu de 11.000 de euro. Pintea a anunțat recent despărțirea de actuala sa echipă, Gyor ETO. Românca a explicat și care sunt motivele ce au determinat-o să plece de la Gyor înainte cu un an de expirarea contractului.

Am fost într-o situaţie foarte dificilă, am locuit singură în Győr aproape tot timpul anului. Deşi colegele şi clubul m-au susţinut şi mi-au oferit tot ajutorul, a trebuit să realizez contractul, pentru că mi-a fost foarte greu să fac faţă situaţiei şi aveam nevoie de sprijinul familiei mele. Mulţumesc pentru tot clubului şi fanilor, Győr a avut întotdeauna un loc special în inima mea”, a declarat Crina Pintea.