Ce decizie a luat Gigi Becali în privința colaborării cu Edi Iordănescu. „Nașul a făcut foarte bine”

Robert Zanfir / 30.10.2021, 08:00
Ce decizie a luat Gigi Becali în privința colaborării cu Edi Iordănescu. „Nașul a făcut foarte bine”

Cristi Borcea a vorbit despre relația dintre Gigi Becali și Edi Iordănescu. Fostul patron a lui Dinamo este convins că retragerea șefului FCSB din spațiul public nu poate duce decât la lucruri bune pentru echipă.

Fanii lui Dinamo îi duc dorul lui Cristi Borcea, sub conducerea căruia „câinii” se băteau mereu la titlu și în cupele europene. Cu toate acestea, fostul acționar din „Ștefan cel Mare” nu mai vrea să audă de revenirea în fotbal.

Cristi Borcea a dezvăluit adevărul din relația Gigi Becali – Edi Iordănescu

Spre deosebire de Borcea, Gigi Becali a rămas fidel echipei pe care o patronează. FCSB nu mai are însă de mult timp „priză” la cel mai râvnit trofeu intern, titlul din Liga 1.

Gigi Becali a rămas în prim-planul fotbalului românesc, mai ales prin prisma relațiilor controversate pe care le are cu antrenorii săi. Edi Iordănescu a simțit pe pielea lui capriciile patronului. Acesta a contestat recent jocul echipei, chiar dacă roș-albaștrii au revenit în lupta pentru titlu.

Nașul nu mai e. Nașul acum s-a retras, l-a lăsat pe Edi și foarte bine a făcut. Se ocupă de familie și de biserică, e cel mai bine.
Cristi Borcea, la Digi Sport.

„Acum sunt numai licurici în fotbal”

Cristi Borcea spune că nivelul fotbalului românesc a scăzut extrem de mult, iar echipe precum cele din play-off-ul Ligii 1 din acest moment nici nu s-ar fi apropiat de primul loc în urmă cu 10 ani.

„Niciuna nu era de primele șase. Erau CFR, noi, Steaua (n.r. FCSB), Mititelu, ce echipă avea Craiova, era Porumboiu, era Marian Iancu de la Timișoara, unde să aibă loc vreo echipă de acum?

Când eram Dinamo, Rapid, Steaua (n.r. FCSB), Craiova, Timișoara, Vaslui, aveam bugete de 15 milioane de euro, nu de 3 milioane, 5 milioane. Dacă veneam acum în fotbal… numai licurici. Ăia erau urangutani”, a mai declarat Cristi Borcea.

Fotbalistul pe care Cristi Borcea îl plătea cu 5000 de euro pe meci

Fostul finanțator al lui Dinamo avea un fotbalist preferat căruia îi dădea 5000 de euro bonus pe meci. Adrian Cristea a fost cunoscut ca un jucător extrem de înzestrat, dar foarte capricios.

„Cristea… ce fotbalist! Îl puneam pe Victor să îi spună, îi dădeam 5000 de euro la fiecare meci de la mine, să îi zică Victor «bă, fii atent, 5000!».

Dacă avea disciplina lui Dănciulescu era mare rău de tot. Ce fotbalist, avea viteză, ambele picioare, tehnică, absolut tot”, a dezvăluit Borcea cu ceva timp în urmă.

Ultimul titlu câștigat de FCSB a fost în 2015, atunci când echipa era antrenată de Costel Gâlcă.

Eu asta îmi doresc, să mă retrag la o mănăstire. Nu știu dacă va fi posibil, pentru că fetele mele și soția nu prea sunt de acord. Dar ăsta e marele meu vis. În plus, poți să știi ce se întâmplă până atunci? Că diavolul lucrează și el și nu știi cum îți schimbă planurile, eu zic acum așa, dar cine știe ce o să fie peste 10 ani
Gigi Becali