Dario Bonetti confirmă posibilitatea preluării lui Dinamo, după plecarea lui Uhrin! “Sunt foarte fericit că am fost propus!”

Ștefănescu Dragoș / 10.07.2021, 17:02
Dario Bonetti confirmă posibilitatea preluării lui Dinamo, după plecarea lui Uhrin! “Sunt foarte fericit că am fost propus!”

După intrarea în insolvență Dinamo se zbate să supraviețuiască. Din păcate problemele nu contenesc să apară la clubul din ”Ștefan cel Mare”. Ultima lovitură este plecarea de pe banca tehnică a antrenorului Dusan Uhrin. Sătul de problemele financiare de la Dinamo și fără vreo speranță de a-și recupera banii pe care-i avea de încasat de la club, tehnicianul și-a anunțat oficial plecarea. Rămași și fără antrenor conducătorii dinamoviști și-au îndreptat atenția către un fost tehnician al lui Dinamo. Dario Bonetti confirmă posibilitatea preluării lui Dinamo, după plecarea lui Uhrin! “Sunt foarte fericit că am fost propus!”

Dario Bonetti confirmă posibilitatea preluării lui Dinamo, după plecarea lui Uhrin! “Sunt foarte fericit că am fost propus!”

Dinamo trece printr-o perioadă neagră de câțiva ani dar situația a devenit tot mai gravă. După ce sezonul trecut s-a zbătut în subsolul play-out-ului, clubul din ”Ștefan cel Mare” se confruntă și cu mari dificultăți financiare. Ca o ultimă soluție de salvare de la faliment Dinamo a recurs la varianta insolvenței. Conducerea dinamovistă speră că prin această decizie să poată reorganiza clubul și să scape de datoriile acumulate.

Însolvența are la Dinamo un rol dublu. Unul pentru a diminua din datoriile vechi și un altul pentru a micșora cheltuielile viitoare. Insolvența este singura cale legală prin care Dinamo poate scăpa de o mare parte din datoriile acumulate. Cei mai afectați de intrarea în insolvență a clubului sunt jucătorii mai ales din cauza faptului că ei nu au contracte de muncă ci contracte sportive. Astfel fotbaliștii care au de încasat bani de la club au șanse mici să-și mai poată recupera datoriile. Totuși spaniolii Isma Lopez, Borja Valle, Rene Roman Hinojo au cerut deja despăgubiri la FIFA. În urma plângerii lui Isma Lopez, FIFA a decis să-i interzică lui Dinamo să mai poată face transferuri până la plata datoriilor către jucător.

Dario Bonetti dorit pe banca lui Dinamo

O primă mutare făcută de dinamoviști în organigrama clubului a fost numirea lui Iuliu Mureșan în funcția de administrator special. În cadrul conferinței de presă organizată cu ocazia instalării în funcție, acesta a dat câteva declarații prin care a dorit să-și prezinte propria viziune asupra situației în care se află Dinamo.  Totodată noul administrator al lui Dinamo s-a arătat încrezător în șansele pe care le are să salveze clubul din ”Ștefan cel Mare”. Dar prima lovitură primită de Dinamo după numirea lui Mureșan ca administrator special a fost anunțul tehnicianului Dusan Uhrin că părăsește echipa.

Iuliu Mureșan și-a arătat imediat interesul pentru aducerea pe banca echipei din ”Ștefan cel Mare” a italianului Dario Bonetti. Tehnicianul italian și-a declarat bucuria pentru propunerea venită de la Dinamo. El speră ca în curând să poată da mai multe informații despre venirea sa pe banca roș-albilor.

Sunt foarte fericit pentru că am fost propus de Iuliu Mureșan. Tot ce pot să vă spun, pentru dumneavoastră și pentru suporteri, este că în următoarele zile vom vedea ce se va întampla”, a declarat Dario Bonetti pentru ProSport.