Din Liga I, la FC Barcelona! Joan Laporta a făcut anunțul despre ultima „achiziție” pe Camp Nou

Moldoveanu Camelia / 24.03.2021, 16:13
Din Liga I, la FC Barcelona! Joan Laporta a făcut anunțul despre ultima „achiziție” pe Camp Nou

Jose Ramon Alexanko, cel care a antrenat Universitatea Craiova și FC Național, este la un pas să devină director la FC Barcelona. Anunțul a fost făcut de Joan Laporta.

Din Liga I, la FC Barcelona

Jose Ramon Alexanko vine la FC Barcelona
Jose Ramon Alexanko vine la FC Barcelona

Fostul fotbalist spaniol, Jose Ramon (64 de ani) a fost antrenor în România! Între anii 1997-1998 a fost la Universitatea Craiova, iar din 1998 până în 1999 la FC Naționala.

De profesie avocat, Laporta știe că îl așteaptă o misiune extrem de dificilă, pentru a reconstrui clubul catalan. Acesta a fost lăsat într-o stare de ruină de către fosta conducere dar și de pandemia de coronavirus.

Juan Laporta a adresat cuvinte elogioase la adresa lui Jose Ramon Alexanko, în februarie,  înainte să fie reales în funcția de președinte al Barcelonei.

Are experienţa de a face lucrurile care la carte. În perioada aceea s-a descurcat extraordinar. Când eu eram preşedintele clubului, Alexanko a fost omul potrivit şi cred că este exact profilul de om pe care îl căutăm. Vom face lucrurile aşa cum trebuie, dar mai întâi vom discuta cu cei care ocupă în acest moment funcţii în club,pentru că îi respectăm. Este clar că trebuie să ne îmbunătăţim la anumite capitole.

Jose Ramon Alexanko Ventosa a deschis calea colegilor basci la Barcelona

Alexanko a semnat pentru prima dată cu Barcelona în 1980. A fost căpitan și în același timp coloana vertebrală a legendarei „Dream Team”, echipă care a câștigat patru campionate consecutive în ligă.

După ce a semnat cu Barcelona, mai mulți colegi basci au avut ușile deschise. Printre ei se numără:  José Mari Bakero , Txiki Begiristain , Ion Andoni Goikoetxea , Julio Salinas și Andoni Zubizarreta.

După ce s-a retras ca jucător în 1993, Alexanko a început o carieră de antrenor. La mijlocul anului 2000 a revenit la Barcelona, care asistă antrenorul Carles Rexach (colegul său în înainte e ultimul sezon ca jucător).

În septembrie 2019, Alexanko a fost numit academie și director de cercetare la clubul sud-african Mamelodi Sundowns .

Joan Laporta are zilele numărate! Dacă vrea să revină la Barcelona, trebuie să facă rost de o sumă colosală

Laporta încă nu are liniște la Barcelona. Jurnaliștii anunță că mai are doar o zi să rezolve situația financiară și să obțină o garanție de aproximativ 110 de milioane de euro. Aceasta trebuie prezentată clubului. În caz contrar, procesul alegerilor se va reface, iar asta ar fi o lovitură dură pentru club. Mai ales că fanii și-au pus mari speranțe în revenirea lui Laporta.

Clubul a trecut printr-o perioadă tulbure și are nevoie de stabilitate. Iar Laporta exact asta le-a promis suporterilor. De aceea aceștia l-au votat în număr mare. Chiar și Leo Messi i-a acordat încrederea sa, iar suporterii speră ca noul președinte să îl convingă pe argentinian să continue. Asta dacă Laporta va reuși să rezolve problemele financiare presante ale clubului.