Istvan Kovacs revine în Liga 1 după finala Conference League. A fost delegat la barajul pentru menținerea sau promovarea în Liga 1

Dragos Stefanescu 28.05.2022, 12:34
Istvan Kovacs revine în Liga 1 după finala Conference League. A fost delegat la barajul pentru menținerea sau promovarea în Liga 1

După ce a arbitrat finala UEFA Conference League, AS Roma – Feyenoord 1-1, Istvan Kovacs revine în Liga 1 și va fi la centrul duelului Chindia Târgoviște – Concordia Chiajna. Partida e programată duminică, de la ora 18:15. În tur, formația ilfoveană a produs o mică surpriză și s-a impus cu 2-1.

Istvan Kovacs, delegat la duelul Chindia Târgoviște – Concordia Chiajna. „Centralul” revine în Liga 1 după finala Conference League

Finala UEFA Conference League este deja de domeniul trecutului pentru Istvan Kovacs, deoare arbitrul a fost delegat la un nou meci tare în acest final de sezon, respectiv la barajul de menținere/promovare în Liga 1 dintre Chindia Târgoviște și Concordia Chiajna.

Partida va fi una extrem de încinsă, după ce în tur ilfovenii au produs surpriza și s-au impus cu 2-1.

Duminică, de la ora 18:15, Istvan Kovacs va fi ajutat de asistenții Ovidiu Artene și Ciprian Danșa, în timp ce al patrulea oficial va fi Iulian Călin.

Pe mine mă motivează atmosfera de meciuri mari, trebuie să fii puternic pentru astfel de momente. Mulțumesc Federației Române de Fotbal și Comisiei Centrale a Arbitrilor, condusă de Kyros Vassaras, pentru întreaga susținere de-a lungul timpului”, a spus Istvan Kovacs pentru site-ul UEFA, înainte să arbitreze finala Conference League dintre AS Roma și Feyenoord.

Critici neașteptate la adresa lui Istvan Kovacs după finala Conference League. Olandezii sunt nemulțumiți.

Cine va fluiera duelul dintre Dinamo și U Cluj

În schimb, celălalt duel de menținere/promovare în Liga 1, Dinamo – U Cluj, va fi arbitrat de „centralul” Adrian Cojocaru. Acesta îi va avea alături pe tușerii Vasile Marinescu și Sebastian Gheorghe, iar al patrulea oficial va fi George Găman.

Duelul Dinamo – Universitatea Cluj se va disputa tot duminică, de la ora 21:00. „Câinii” au de recuperat un handicap de două goluri față de manșa tur dacă vor să rămână în Liga 1. Pe Cluj Arena, Universitatea s-a impus cu 2-0, mulțumită reușitelor lui Martin Remacle și Alexandru Boiciuc.

„Câinii” au mai evoluat de trei ori în acest sezon cu Adrian Cojocaru la centru. Formația din Ștefan cel Mare nu a reușit să se impună niciodată: CS Mioveni – Dinamo 2-0, Dinamo – FCU Craiova 0-0, Gaz Metan – Dinamo 2-1.

Ultima partidă arbitrată de Cojocaru a avut loc pe 22 mai, la Buzău. El a fluierat derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj, încheiat cu scorul de 3-1 în favoarea roș-albaștrilor.

EXCLUSIV. Încurajați de glorii: Augustin, Orac, Dragnea, Movilă și Ioan Andone le-au ridicat moralul jucătorilor lui Dusan Uhrin jr. la Săftica. „Câinii” au chemat și preotul în cantonament.

Urmăriți Playsport.ro și pe