Exclusiv. Adevăratul motiv pentru care Olăroiu nu mai antrenează. Clauza neștiută din contractul cu Jiangsu Suning

Claudia Balan / 24.02.2021, 11:34
Exclusiv. Adevăratul motiv pentru care Olăroiu nu mai antrenează. Clauza neștiută din contractul cu Jiangsu Suning

Cosmin Olăroiu a încheiat conturile cu chinezii. După un sezon fabulos, la capătul căruia a cucerit titlul și a jucat finala cupei, bucureșteanul a pus punct angajamentului. La doar câteva zile după anunțul oficial al despărțirii, au început să apară ofertele pentru român. Numai că Oli a declinat propunerile de a reveni în fenomen. Adevăratul motiv pentru care Olăroiu nu mai antrenează, abia acum iese la iveală.

Puțină lume știe că în contractul semnat de tehnician cu Jiangsu Suning există o clauză „specială”. Odată încălcată, Olăroiu ar da cu piciorul unei sume uriașe.

Adevăratul motiv pentru care Olăroiu nu mai antrenează. Clauza neștiută

Cosmin Olăroiu este unul dintre cei mai de succes tehnicieni români ai momentului. Performanțele obținute de echipele sale din zona Asiei i-au construit un renume cu greutate. Așa că imediat după anunțul despărțirii de noua campioană a Chinei, cluburile s-au înghesuit să-l oferteze.

Cosmin Olăroiu așteaptă să-i fie onorat contractul de la Jiang Suning
Cosmin Olăroiu așteaptă să-i fie onorat contractul de la Jiangsu Suning

În mod surprinzător, Olăroiu a refuzat orice negociere. Adevăratul motiv pentru care tehnicianul nu mai antrenează este legat de bani. Potrivit unor surse Playsport.ro, antrenorul român riscă să piardă o sumă uriașă dacă acceptă una dintre ofertele care se află pe masa sa. Informațiile noastre sunt că Olăroiu trebuie să primească din partea conducerii clubului chinez 10.000.000 de euro. Banii sunt pentru perioada în care acesta a antrenat echipa, la care se adaugă prima de 3 milioane de euro pentru câștigarea campionatului.

Jiangsu Suning traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar. A confirmat-o inclusiv presa occidentală, dar și cea asiatică. Până când exorbitanta sumă nu va ajunge în conturile antrenorului român, șansele ca acesta să revină în antrenorat sunt destul de mici.

A fost ofertat de Al Hilal dinaintea plecării lui Răzvan Lucescu

În presă au apărut zvonuri despre o ofertă venită din partea celor de la Al Hilal pentru Cosmin Olăroiu. Se pare că aceste discuții au existat, însă românul a declinat propunerea din trei motive. Unul este cel expus mai sus și este reprezentat de clauza din contractul cu Jiangsu Suning. Cel de-al doilea e, mai degrabă, de natură personală. Se pare că Olăroiu nu a vrut să continue discuțiile tocmai pentru că la acel moment, Răzvan Lucescu era antrenorul cunoscutei trupe din Orientul Mijlociu.

În fine, cel de-al treilea motiv îl reprezintă situația din campionate. Cele mai multe competiții sunt în plină desfășurare, iar Oli nu vrea să se înhame la o treabă deja începută. Este cunoscut principiul lui Cosmin Olăroiu conform căruia, refuză să preia vreo echipă angrenată deja în sezonul competițional.

În aceste condiții, șansele ca Olăroiu să antreneze în perioada imediat următoare sunt destul de mici. Tehnicianul dorit de mai multe echipe din Asia așteaptă să-și primească banii cuveniți din contractul pe care l-a avut cu Jiangsu Suning. Abia apoi va deschide discuțiile cu alte formații interesate de serviciile sale.

Adevăratul motiv pentru care Olăroiu nu mai antrenează a ieșit la iveală. Ce-i drept, probabilitatea ca românul să o mai preia pe Al-Hilal sunt destul de mici, saudiții fiind deja în negocieri cu mai mulți tehnicieni importanți. Momentan, Al-Hilal este condusă de pe banca tehnică de Rogerio Micale, un brazilian de 51 de ani, cel care antrena Al Hilal U-19.