EXCLUSIV. Avem detaliile contractului pe care Arsenal i l-a pregătit lui Ianis Stoica. Când vin oficialii „tunarilor” în România

Autori: Dumitru Adrian, Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.11.2021, 14:07
EXCLUSIV. Avem detaliile contractului pe care Arsenal i l-a pregătit lui Ianis Stoica. Când vin oficialii „tunarilor” în România

Arsenal insistă să rezolve transferul lui Ianis Stoica de la FCSB în cât mai scurt timp. Așa cum a anunțat PlaySport.ro în exclusivitate, de dosarul tânărului de 18 ani s-a ocupat personal chiar șeful departamentului de scouting al clubului londonez.

Acesta este încântat de evoluțiile avute de Ianis Stoica în acest sezon pentru vicecampioana României și dorește să grăbească tratativele. În acest sens, o delegație a „tunarilor” va veni în România cel mai probabil la începutul lunii decembrie, fie la meciul roș-albaștrilor cu UTA Arad, fie, cel mai târziu, la cel cu Rapid.

Salariu de 50.000 de lire sterline pe lună pentru Ianis Stoica la Arsenal

Informația oferită de site-ul nostru a fost confirmată la acel moment și de englezii de la The Sun. Ei au confirmat că interesul echipei lui Mikel Arteta este real

În timp ce colegii de breaslă se chinuie să demonteze informațiile oferite în exclusivitate, jurnaliștii de la PlaySport le oferă cititorilor săi încă o informație în premieră. Astfel, PlaySport a obținut datele contractului pregătit de Arsenal pentru Ianis Stoica.

Inițial, internaționalul de tineret va evolua pentru echipa U23 a lui Arsenal pentru minim 6 luni. În această perioadă el va avea un salariu lunar de 50.000 de lire sterline, care va fi mărit în funcție de îndeplinirea unor obiective. Ca de exemplu, dacă Ianis va marca 10 goluri pentru echipa de tineret.

De asemenea, în momentul în care el va ajunge la echipa mare, salariul va fi dublat la 100.000 de lire. În ceea ce privește suma de transfer pe care sunt dispuși să plătească englezii, aceasta se ridică la 7.5 milioane de euro, informație confirmată și de Gigi Becali.

Finanțatorul FCSB-ului a anunțat că ar dori 10 milioane de euro în schimbul lui Ianis Stoica. Astfel, în funcție de cum vor decurge negocierile, cel mai probabil suma finală de transfer va fi undeva în jurul a 8.5 de lire sterline, echivalentul a circa 10 milioane de euro, sumă dorită de Becali și anunțată, de asemenea în exclusivitate, de PlaySport.ro.

Mutarea anului în fotbalul românesc, considerată mai mult decât posibilă de Ilie Dumitrescu

Transferul lui Ianis Stoica la Arsenal a fost comentat și de Ilie Dumitrescu. Fostul fotbalist al „Generației de Aur” consideră că mutarea este mai mult decât plauzibilă și l-a lăudat pe Gigi Becali pentru flerul său în cazul fiului lui Pompiliu Stoica.

La Gigi Becali, dacă vii mâine cu o sumă, el vrea puțin mai mult, pentru că nu are presiunea asta din punct de vedere financiar. Și e și din principiu dacă e să o faci. Te gândești că există și șansa să rămâi cu un procent.

(n.r. transferul lui Ianis Stoica) Eu cred că se face. Aici vorbim de un milion – două în sus sau în jos. De la 7 milioane sau 7 și ceva la 10. Deci te întâlnești pe undeva în zona aia. Plus că deja FCSB este o vitrină importantă, unde sunt jucători care au fost transferați de la Gigi Becali. Are mână, ce să spun? Și aici este investiție minimă, nu? Cât a fost? A fost crescut la copii și juniori, nu?”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport.