EXCLUSIV. Căpitanul lui FCSB și-a încheiat contractul de impresariat cu firma fraților Becali și nu mai prelungește înțelegerea! Dragoș Sîrbu: ”Nu ținem pe nimeni legat, dar colaborăm în continuare cu Florin Tănase. E prietenul nostru, vrem să-l ajutăm”

Justin Gafiuc / 25.01.2022, 13:00
EXCLUSIV. Căpitanul lui FCSB și-a încheiat contractul de impresariat cu firma fraților Becali și nu mai prelungește înțelegerea! Dragoș Sîrbu: ”Nu ținem pe nimeni legat, dar colaborăm în continuare cu Florin Tănase. E prietenul nostru, vrem să-l ajutăm”

Viitorul lui Florin Tănase rămâne deocamdată în coadă de pește, negocierile pentru transfer sunt în continuare incerte, dar o schimbare importantă s-a produs pe această temă în dreptul internaționalului în vârstă de 27 de ani. Și-a terminat recent contractul de impresariat cu firma fraților Becali și nu mai prelungește înțelegerea!

Preferă să rămână liber în materie de agenți și, la o adică, să opereze plecarea de la roș-albaștrii prin oricine îi pune pe masă oferta gata de finalizat. Clauza dinspre FCSB rămâne în picioare: cine achită 3 milioane de euro îl poate lua imediat pe Tănase.

”Au fost discuții avansate cu FC Dallas în SUA”

Dragoș Sîrbu, cel care administrează compania lui Giovanni și Victor Becali, a confirmat informația.

”Contractul între noi s-a încheiat pe 15 ianuarie, dar colaborăm în continuare. Florin e prietenul nostru, ne anunță de fiecare dată când e contactat cu o propunere de transfer, le filtrăm împreună, pentru că lumea asta a impresarilor e plină de mincinoși și profitori”, spune Sîrbu.

Și a continuat: ”Lucrăm acum cu toate pânzele sus pentru el, să-l ajutăm. E încă deschisă discuția cu Al Nasr, l-am propus peste tot, sper că vom găsi o rezolvare până la urmă. Sunt niște contacte și în Spania. Au existat discuții avansate și cu FC Dallas în SUA, printr-un amic de-ai mei. Acolo, dacă o echipă e interesată de un jucător, anunță la federație și funcționează mai departe un sistem gen fair-play, pentru a nu se declanșa o licitație nepotrivită între cluburi. Dacă apar și alți interesați, trebuie să discute întâi cu cei care au abordat deja fotbalistul. Mi se pare o chestie de bun simț, la fel ca și în Italia, unde funcționează niște formulare-tip, foarte bine așezate”.

”N-avem litigii cu niciun fotbalist”

”În schimb, în România e un haos. La noi, contractele nu se înregistrează decât când ai o acțiune cu jucătorul X. De exemplu, dacă vreau să-l transfer pe Florin Tănase la Al Nasr, trebuie să înregistrez la FRF un mandat tip fix pentru echipa în cauză. O prostie! Lucrurile sunt însă în plină schimbare, va exista un regulament unic la nivel mondial, prin FIFA, care nu va mai oferi puteri discreționare federațiilor naționale”, mai punctează Sîrbu.

Pentru a explica noua postură din relația cu Florin Tănase, agentul completează:

”Vă dau exemplul Coman. Băiatul ne-a spus că nu mai vrea să aibă contract, l-am înțeles, nicio problemă, dar lucrăm în continuare și pentru el. Deian Sorescu a venit singur la noi, am pus cluburile în contact, a avut și multe presiuni asupra lui să semneze cu X sau cu Y, dar s-a rezolvat totul în două luni. Regula e că nu ținem jucătorii legați, mai ales în aceste vremuri complicate. Nu avem litigii cu niciun fotbalist”.

Liber să lucreze cu orice agent

Părțile ar fi agreat să lucreze mai departe doar pe genteleman’s agreement pentru a topi eventualele nemulțumiri ale lui Florin Tănase că, prin frații Becali, nu a reușit să prindă până acum transferul visat. Fotbalistul e liber de-acum să colaboreze cu orice agent dorește în speranța că, în această iarnă, va găsi, în fine, mutarea care să-i ofere șansa unei experiențe externe. El a evitat să comenteze subiectul.

Florin Tănase este în prezent cel mai bine plătit jucător din Liga 1, cu un salariu de 30.000 de euro pe lună. Mai are contract cu FCSB până în 2025.