EXCLUSIV. Colegii lui Săpunaru consideră că suspendarea primită de căpitan e nemeritată. „Nu a făcut nimic la Craiova!” Andrei Ciobanu anunță obiectivele echipei: „Vrem trofeul!”

Bădulescu Silvian 29.09.2022, 20:01
EXCLUSIV. Colegii lui Săpunaru consideră că suspendarea primită de căpitan e nemeritată. „Nu a făcut nimic la Craiova!” Andrei Ciobanu anunță obiectivele echipei: „Vrem trofeul!”
  • Rapid a învins pe CS Afumați, formație din Liga a 3-a, și s-a calificat în grupele Cupei României. Andrei Ciobanu, fotbalistul sosit în Giulești în această vară, de la Farul, a oferit, după meci, o reacție, în exclusivitate, pentru Playsport.ro;
  • Mijlocașul central a vorbit despre Cupa României, un obiectiv important pentru echipă. Mai apoi, în opinia sa, ca lideri ai campionatului, giuleștenii meritau să aibă mai mulți jucători la echipa națională;
  • În același timp, Cristi Săpunaru, căpitanul și simbolul Rapidului, și-a ispășit suspendarea cu CS Afumați pentru episodul Craiova. Ciobanu crede că etapa primită de fundaș este nemeritată. „Nu a făcut nimic la Craiova!”.

Ciobanu vede cupa ca un obiectiv principal. „Vrem trofeul, alături de intrarea în play-off!”

Andrei Ciobanu, titular în partida de cupă cu CS Afumați, a vorbit, după partidă, în exclusivitate pentru Playsport.ro. Mijlocașul venit de la Farul a subliniat dorința de a câștiga Cupa României în acest sezon, odată cu noul format.

Este o victorie importantă, ne-am calificat în faza grupelor. Sper să o ținem tot așa, pentru că avem un meci important la Ploiești, cu Chindia. Cred că am fost mult mai bine pregătiți decât ei. Cei de la Afumați au făcut un meci bun, dar în prima repriză s-a făcut diferența. Noul format e foarte bun, avem mai multe meciuri în cupă, toate echipele au șansa lor, dar sper să luăm noi trofeul.”

În același timp, Rapid București, datorită lotului pe care-l are, conform lui Ciobanu, este capabilă să lupte pe două fronturi.

Alături de intrarea în play-off, și câștigarea cupei este un obiectiv principal. Cu siguranță vom duce o luptă pe două fronturi. Avem un lot numeros, valoros în același timp, iar eu cred că suntem capabili.”

„Cu siguranță ar fi meritat să mai fie încă doi sau trei colegi la echipa națională”

La acțiunile echipei naționale din Finlanda și de acasă, cu Bosnia & Herțegovina, în lotul lui Edi Iordănescu s-a găsit un singur rapidist: Horațiu Moldovan.

Mijlocașul venit de la Farul, un obișnuit al echipelor naționale de juniori, a menționat că, printre jucătorii selecționați ar mai fi putut fi câțiva colegi.

Nu pot să dau nume, dar, cu siguranță, după acest start de campionat, ar fi meritat să mai fie cel puțin doi sau trei colegi de-ai mei la echipa națională.”

Pe final, întrebat de suspendarea lui Cristi Săpunaru, Ciobanu a fost ferm pe poziții.

Cristi Săpunaru nu ar fi meritat să primească niciun meci, implicit să stea în cupă, acum. El nu a făcut nimic la Craiova.”

Rapid a câștigat cu 3-0 și merge în grupele Cupei României. Cristi Săpunaru, căpitanul echipei, a primit o etapă de suspendare, pe care a ispășit-o miercuri, la meciul din cupă.

Pentru giuleșteni urmează o deplasare la Ploiești, unde vor înfrunta Chindia Târgoviște, „lanterna roșie” a Superligii. Meciul este programat luni, de la 21.00.