EXCLUSIV. Dinamo l-a pus în așteptare pe Mohammad Murad, milionarul spune că vrea să investească: „Doar cineva rău intenționat se poate opune. Aștept ce am solicitat și sunt gata de treabă”. Ce spune de Dan Șucu?

Cătălin Mureșanu 08.08.2022, 12:40
EXCLUSIV. Dinamo l-a pus în așteptare pe Mohammad Murad, milionarul spune că vrea să investească: „Doar cineva rău intenționat se poate opune. Aștept ce am solicitat și sunt gata de treabă”. Ce spune de Dan Șucu?

• Mohammad Murad a oferit un interviu pentru PlaySport.ro în care spune că, până luni la primele ore, nu a primit actele solicitate de la Dinamo. Milionarul declară că este interesat să investească în sport și consideră că oamenii de afaceri au o obligație morală pentru a sprijini sportul sau zona culturală.
• Murad rămâne mirat de participarea lui Dan Șucu, fostul său coleg de platou de la ProTv, la Rapid: „El e mai rezervat”.
• Afaceristul libanez cred că doar „cineva rău intenționat” s-ar putea opune venirii sale în acționariatul de la Dinamo, mai așteaptă actele solicitate și trasează că poate susține în toate formele clubul, atât ca acționar majoritar, cât și alături de alți investitori.
• PlaySport.ro a prezentat în exclusivitate oferta pe care Mohammad Murad a primit-o pentru a investi la Dinamo și despre întâlnirea la care a fost chemat, săptămâna trecută, milionarul din domeniul turismului.

EXCLUSIV. Cine este milionarul care vrea să „vină cu 50% din investiție” la Dinamo. După Dan Șucu la Rapid, „leul” Mohammad Murad este atras de fotbalul românesc

EXCLUSIV. Zi decisivă în Ștefan cel Mare! Mohammad Murad, convocat de afaceriștii din anturajul lui Dinamo. Vlad Iacob și Elias Bucurică, prezenți. FOTO&VIDEO

Bună ziua domnule Murad, de la PlaySport.ro vă deranjăm…

Bună ziua! În ce chestiune?

În chestiunea legată de Dinamo. Marți ați avut o întâlnire cu reprezentanți din club și ați spus că sunt câteva lucruri de pus la punct pentru a investi. Vineri ați transmis că nu ați primit ce ați solicitat și mai așteptăți până luni…

Nu prea îmi place, îți spun sincer că se întâmplă ceva. Nu am primit nimic, nu am nicio chestie clară în legătură cu ce am solicitat, e și perioadă de concedii, multă lume e plecată, e mai greu de obținut, probabil, ce vreau eu.

Ne puteți spune ce anume vă interesează și în ce formă ați dori să investiți la Dinamo?

Sunt anumite informații de care am nevoie pentru a le prezenta în comitetul nostru director. Cei de la Dinamo m-au sunat și mi-au zis că luni sau marți… . Nu e problemă, la noi durează două zile, însă să avem tot ce e nevoie. Sunt date legate de trecutul juridic, dacă prezentul și viitorul sunt clare, le știm, în trecut sunt anumite lucruri care mă preocupă pentru a fi clarificate. Mi-au spus că sunt mulți doritori, eu nu am o problemă cu asta, nu sunt un obstacol în acest sens, vin să completez structura cu un nou acționar, dacă mai e nevoie de cineva, nu vreau să fac monopol, 51%, nu am pus această condiție… să devin majoritar. Însă ne putem permite și această variantă, nu e o problemă. Suntem pregătiți, suntem în temă, putem să dăm drumul la treabă oricând. Am spus, la noi, în comitet, durează două zile, nu mai mult. Sper să fie ok, să primesc ce am solitat la întâlnire, am nevoie de un act de acolo.

Ce anume?

E o datorie mare din spate, ceva ce trebuie clarificat, plus datoria curentă, pe care cred că o descurcăm. E nevoie să ne apucăm de treabă și, spun eu, trebuie să o facem cât mai repede.

Dinamo l-a pus în așteptare pe Murad, milionarul spune că vrea să investească: „Doar cineva rău intenționat se poate opune. Aștept ce am solicitat și sunt gata de treabă”

Ați mai discutat cu cei din conducere în această perioadă pe care am menționat-o?

Da, da, am ținut legătura în fiecare zi.

Cu cine, cu reprezentul administratorului judicar ați luat legătura, cu domnul Dorin Șerdean?

Nu, vă rog, nu mă rugați să vă dau nume, nu ar fi ok, pot ieși discuții, de ce am vorbit cu ăla și nu cu celălalt, nu vreau așa ceva, important este să o rezolvăm rapid, să clarificăm. Eu spun că doar cineva care e rău intenționat se poate opune, altfel nu îmi pot explica să nu începem treaba.

„Sper să promovăm, să-i întâlnim pe cei de la Rapid. Dan Șucu m-a mirat, știam că e mai rezervat. Oamenii de afaceri au obligația morală de a investi în sport”

Păreți hotărât să intrați în fotbal, nu vă e teamă de acest domeniu? Mulți milionari au făcut acest pas și au regretat

Nu, din contră! Consider că oamenii de afaceri din România au o obligație morală față de zona culturală și sportivă și trebuie să ajute aceste segmente. Cerem de la stat, însă trebuie să dăm și înapoi! Asta e părerea mea, zona de sport, performanța sunt foarte interesante. Deși din sport nu câștigi bani, pierzi. Eu asta vreau, performanță, nu să stau înconjurat de o armată de juriști, de avocați.

Cred că, în acest demers, domnul Șucu reprezintă o sursă de inspirație pentru dumneavoastră?

(n.r. râde) Nu. Nu, chiar m-am mirat, pentru că el e mai rezervat. Și sper să promovăm, să jucăm cu el, chiar l-am urmărit și am rămas uimit.

Cu domnul Badea, pe care îl cunoașteți foarte bine din mediul afacerilor și de la colaborările firmelor dumneavoastră la Dinamo, ați discutat?

Știți deja că nu o să vă spun cu cine am discutat! Ideea e că mă înțeleg foarte bine cu domnul Badea, la fel cu domnul Negoiță, de fapt eu sunt un om care se înțelege bine cu toată lumea, ori ne înțelegem bine, ori nu ne cunoaștem.

Ultima întrebare domnule Murad? Mai sunt șanse să investiți la Dinamo?

Da! Noi vrem, e o investiție pe care ne-o putem asuma fără probleme, am nevoie de ce am solicitat, trecem prin comitetul director și, în două zile, avem răspunsul. Simplu! Dacă cineva nu vrea de la Dinamo, înseamnă că nu este bine-intenționat! Eu îmi doresc să intru în sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe