EXCLUSIV. „Mai ești, mă, smardoi?”. Cine este fostul fotbalist care îl acuză pe Dan Alexa de relații cu lumea interlopă

Mihai Rosoiu 03.01.2021, 09:16
EXCLUSIV. „Mai ești, mă, smardoi?”. Cine este fostul fotbalist care îl acuză pe Dan Alexa de relații cu lumea interlopă

Lumea fotbalului românesc are multe secrete. Unele ies la iveală după ani întregi de la consumarea lor. Este și cazul celui povestit, în exclusivitate, pentru www.playsport.ro în ultimele zile anului 2020. Cine este fostul fotbalist care îl acuză pe Dan Alexa de relații cu lumea interlopă? Se numește Iulian Mamele, iar poveștile sale despre perioada petrecută la Chiajna cu Alexa antrenor, sunt spumoase de-a dreptul.

Cine este fostul fotbalist care îl acuză pe Dan Alexa de relații cu lumea interlopă

Iulian Mamele și Dan Alexa au fost mai întâi adversari pe terenul de joc. Apoi, relația celor doi s-a schimbat. Fostul dinamovist a decis să înceapă o carieră de antrenor, în vreme ce Iulian Mamele a continuat să joace. Cei doi au colaborat o perioadă la Concordia Chiajna. Formația ilfoveană a fost pregătită de Alexa, acolo unde Mamele era legitimat.

Iulian Mamele (în verde), pe vremea când evolua pentru Concordia Chiajna
Iulian Mamele (în verde), pe vremea când evolua pentru Concordia Chiajna

Între cei doi a izbucnit un conflict. Culmea, divergențele au apărut de pe vremea când ambii erau jucători, iar episodul a fost relatat pe larg de Billy Mamele:

„Dan Alexa, de câte ori mă întâlneam cu el, pe la restaurante, meciuri, mă întreba: „Mai ești, mă, smardoi?”. Am tot încercat să-mi dau seama de ce îmi spune asta. Și mi-am adus aminte că la Pandurii i-am bătut într-un meci, 2-0 acasă, nici nu au mișcat, el era la Rapid. În timpul jocului m-am ciondănit puțin cu Pancu. Și s-a băgat Alexa în discuție, căruia i-am spus că, dacă e așa smardoi, vorbim după meci. După, un coleg de-ai lui de la Rapid mi-a spus că a intrat nervos în vestiar și a zis așa: „Mamele mi-a dat interval!”, rememorează Mamele momentul.

Conflictul dintre cei doi s-a acutizat la Chiajna

După ce Mamele și Dan Alexa au ajuns de aceeași parte a baricadei, la Concordia Chiajna, au început fricțiunile. Jucătorul consideră că actualul manager general al echipei ASU Poli Timișoara l-a „vânat” din momentul sosirii la echipa ilfoveană:

El a fost frustrat și a ținut minte. Dacă am văzut că tot îmi repetă asta de fiecare dată, i-am spus și eu: „Sunt smardoi, am fost și o să rămân, am crescut în Ferentari”. Îți dai seama, când a ajuns la Chiajna, mă avea pe listă încă de la negocieri. Mi-aș fi dorit să vină și să-mi spună de unde are toate lucrurile astea împotriva mea, să mă lase să-i demonstrez, să-i arăt ce fel de om sunt. Nu! El s-a crezut intelop. Are câteva relații cu lumea interlopă și așa se vede. Și cu asta vreau să închei subiectul.”, a povestit Iulian Mamele.

Într-un interviu eveniment, Playsport vă oferă și mai multe detalii despre cine este fostul fotbalist care îl acuză pe Dan Alexa de relații cu lumea interlopă. De asemenea, Mamele dezvăluie câteva episoade uluitoare din cariera sa de jucător, dar și cum a ajuns să muncească pe șantier după o viață petrecută pe terenul de fotbal.

Dan Alexa a mai fost implicat în câteva scandaluri în fotbalul românesc. Cel mai cunoscut este cel în care a apărut celebra filmare cu Anamaria Prodan și Dan Alexa, după un meci pierdut de Astra Giurgiu. Aflat pe banca tehnică a echipei lui Ioan Niculae, Alexa a fost pălmuit de impresara Anamaria Prodan.

Urmăriți Playsport.ro și pe