EXCLUSIV. Un fost campion al României știe cum poate să își revină Dinamo. „Nu trebuie să evolueze în liga secundă!”

Bădulescu Silvian 14.09.2022, 15:27
EXCLUSIV. Un fost campion al României știe cum poate să își revină Dinamo. „Nu trebuie să evolueze în liga secundă!”
  • Dinamo va debuta în noul sezon de Cupa României. Ca echipă de ligă secundă, „câinii” vor intra mai devreme în competiția ce se desfășoară sub alt format în noul sezon. Adversara CS Tunari are, atât pe banca tehnică, cât și în lot, foști jucători ai unor rivale din Liga 1;
  • Astfel, după ce Playsport.ro l-a contactat pe Vali Negru, antrenorul ilfovenilor, fost jucător la Rapid, a venit rândul lui Alexandru Stan. Fundașul lateral a fost, în perioada 2018-2021, legitimat la FCSB. În prezent, acesta este jucătorul celor de la CS Tunari;
  • Campion al României cu Astra, Stan și-a amintit de meciurile cu Dinamo din vremea „câinilor” în prima ligă. Mai mult, acesta este de părere că, precum Rapidul, ar trebui s-o ia, cu răbdare, de jos. În același timp, întrebat de FCSB, fundașul lateral a subliniat că, din cauza unor factori precum lipsa răbdării, formația din Berceni poate rata din nou, titlul în Superligă.

„Sunt convins că vor juca cu echipa bună”

Alexandru Stan a înfruntat pe Dinamo de mai multe ori. Fundașul lateral a fost legitimat, în Liga 1, la echipe precum Concordia Chiajna, Astra Giurgiu și FCSB.

Este un meci important pentru noi și cred că și pentru ei. Există presiune la Dinamo, mai ales acum, când nu este o situație prea bună. Sunt convins că vor juca cu echipa bună. Sigur, pleacă cu prima șansă în această partidă, dar și noi avem jucători buni, vrem să ne calificăm, iar întotdeauna, în Cupa României, au existat echipe mici care au învins echipele mai bine cotate.”

Câștigător al Cupei României cu FCSB, Alexandru Stan își reamintește derby-ul cu Dinamo din 2018, încheiat 1-1.

Da, îmi amintesc meciul. A fost egal, pe Arena Națională. În acea perioadă eram accidentat, aveam o întindere de colateral. Domnul Dică era antrenor, iar înainte de meci a venit la mine și la Planic. Ne-a întrebat dacă putem să jucăm, pentru că echipa avea nevoie de noi. Am jucat așa, integralist, 90 de minute. Am jucat de multe ori împotriva lor, la Chiajna, la Astra, dar mă bucur că am avut prilejul să joc într-un astfel de derby, Dinamo – FCSB. În acest moment, pentru mine, este un meci normal. Pentru colegii mei este foarte important. Probabil ei n-au jucat niciodată împotriva lui Dinamo. Sper să fie un test bun pentru noi și să batem.” 

Meciul a avut loc pe 11 noiembrie 2018, în sezonul regular. Sub privirile a 21.000 de spectatori, „câinii” au deschis scorul prin Diogo Salomao, din penalty. Echipa lui Gigi Becali a egalat, în repriza secundă, prin Florin Tănase.

„Să ia exemplul Rapidului”

Fostul progresist a subliniat faptul că, deși n-au retrogradat niciodată, „câinii” urmau să pice, la un moment dat, în Liga a 2-a din cauza problemelor financiare.

Cum Rapid a fost în Liga a 2-a, mă așteptam și la Dinamo, ținând cont de ce probleme financiare au și au avut.”

În opinia sa, dacă formația din „Ștefan cel Mare” urmează modelul Rapidului, în timp, vor ajunge înapoi în elită.

 Asta este viața, dar sper să revină, să ia exemplul Rapidului. Au luat-o de jos și acum sunt pe primul loc în Superligă. Trebuie răbdare, să treacă câțiva ani, să scape de datorii. Sau, sigur, poate veni cineva cu bani să-i scoată din situația asta. Dinamo este un club mare din România, la fel ca Rapid și Steaua, și nu cred că ar trebui să evolueze în liga secundă.”

„Am semne de întrebare vizavi de câștigarea campionatului”

Alexandru Stan a ajuns la FCSB de la Astra Giurgiu în 2018. Aici, la formația din Berceni, a bifat doar 14 meciuri în trei ani, dar câștiga Cupa României în 2020. Fotbalistul l-a avut antrenor, în prima parte a aventurii în Berceni, pe Nicolae Dică.

Cu Dică n-am mai vorbit. Dânsul n-are nicio legătură cu ceea ce mi s-a întâmplat mie la FCSB. A fost ce a fost. Dacă știam viitorul, probabil că n-aș fi semnat, dar așa a fost să fie.”

Bucureșteanul are încredere că FCSB va prinde play-off-ul, dar are semne de întrebare în ceea ce privește lupta la titlu.

Au echipă foarte bună, cred că vor ajunge în play-off. Am, însă, multe semne de întrebare vizavi de câștigarea titlului. Am fost acolo, știu ce se întâmplă, oamenii nu au răbdare. Poți face 10 meciuri bune și al 11-lea să fie mai prost și dispari din echipă. E treaba lor, poate lucrurile s-au schimbat, deși, din ce văd la televizor, nu prea cred.”

Urmăriți Playsport.ro și pe