Fotbaliști infectați cu Covid-19 au jucat în meciuri din Liga I. Fotbalul românesc, în pragul unei crize

Catinca Giosanu 22.01.2021, 15:52
Fotbaliști infectați cu Covid-19 au jucat în meciuri din Liga I. Fotbalul românesc, în pragul unei crize

E alertă în lumea fotbalului românesc! Mai mulţi fotbaliști din Liga 1 au evoluat în etapa trecută fiind infectaţi cu noul coronavirus.

Fotbaliști infectați cu Covid-19 au jucat în meciuri din Liga I

Daniel Pancu, a anunţat, vineri, 20 ianuarie, într-o conferinţă de presă online, că o parte dintre jucătorii săi au evoluat infectaţi cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 în meciul cu FC Botoşani. Partida avut loc la începutul acestei săptămâni. Poli Iași a pierdut meciul cu 0-1, în etapa a 17-a a Ligii 1.

Evident că sportivii nu știau că sunt purtători ai noului virus din China, altfel nu s-ar mai fi prezentat la meci. Ei au aflat abia a două zi după meci rezultatele testelor PCR pentru depistarea malariei respiratorii.

Daniel Pancu: ”Au căzut unul câte unul”

Tehnicianul celor de la Poli Iași a declarat că a aflat care este starea de sănătate a fotbaliștilor la câteva ore după ce s-a disputat meciul cu FC Botoșani.

Noi venim după o dezamăgire foarte mare (n.r. – înfrângerea cu FC Botoşani). Am fost dominaţi clar de o echipă de acelaşi nivel valoric, nu puteam să dăm nici măcar o pasă lungă de 30-40 de metri, şi nu găseam cauzele. Apoi, din păcate, le-am găsit. A doua zi dimineaţă, după meci, am făcut testarea şi au căzut unul câte unul. Şi atunci am aflat că am jucat acel meci cu jucători pozitivi (n.r. – la coronavirus), iar asta explică tot ce s-a întâmplat în repriza a doua cu Botoşani.

Şi nu am pierdut doar jucători, am pierdut şi aproape întreg staff-ul tehnic. Dar sunt situaţii prin care orice echipă trece, va trebui să ne descurcăm. Astfel, toată supărarea mea pe jucători pentru înfrângerea cu FC Botoşani s-a transformat în dragoste. Pentru că e clar că jucătorii de aici au un caracter fantastic şi e imposibil să nu reuşim cu astfel de caractere”, a afirmat Pancu, confom agenției de știri Agerpres.

Fotbaliștii de la Poli Iași au jucat în Liga I infectați cu coronavirus
Fotbaliștii de la Poli Iași au jucat în Liga I infectați cu coronavirus

”Problema a venit cum nu se poate mai prost”

Daniel Pancu este profund dezamăgit de faptul că fotbaliștii săi au fost infectați cu SARS-CoV-2. Nici măcar nu a vrut să spună nu a câţi sportivi au fost depistaţi pozitivi la testul COVID-19.

Problema a venit cum nu se poate mai prost. Nu e vorba numai că pierdem jucătorii pentru 4-5 jocuri, problema este cum reintră ei în formă. Acesta e momentul cel mai greu. Iar unuia dintre jucători, nou-venit, care nu jucase de foarte multă vreme, voiam să îi dăm minute, să se integreze, dar acum va sta două săptămâni numai în casă”, a mai spus Daniel Pancu.

De la debutul pandemiei și până acum, fotbalul românesc s-a confruntat cu numeroase cazuri de infectare cu COVID-19. S-au infectat atât jucători, cât şi angajaţi ai unor cluburi din Liga 1 şi Liga a 2-a. Recent, au fost depistate cazuri de coronavirus şi în cadrul primului Grand Slam al anului, turneul de tenis Australian Open 2021.

Urmăriți Playsport.ro și pe