Handbalistele din Liga Florilor pleacă pe capete spre un nou „El Dorado” al Europei

Gabriel Peneș / 16.03.2021, 17:52
Handbalistele din Liga Florilor pleacă pe capete spre un nou „El Dorado” al Europei

Handbalistele din Liga Florilor pleacă pe capete spre un nou „El Dorado” al Europei. Trei dintre cele mai valoroase jucătoare din campionatul feminin de handbal vor părăsi România la finalul sezonului. Ele se vor transfera la campioana Croației, Podravka Vegeta.

Handbalistele din Liga Florilor pleacă pe capete spre un nou „El Dorado” al Europei

Handbalistele din Liga Florilor pleacă pe capete spre un nou „El Dorado” al Europei. Dacă acum câțiva ani, campionatul feminin de handbal al României atrăgea ca un magnet, situația e pe cale să se schimbe. Unele jucătoare preferă acum să plece spre alte zări. Iar noua atracție este campioana Croației, Podravka Vegeta Koprivnica. O echipă cu 25 de titluri naționale la activ. Dar și câștigătoare a Ligii Campionilor. E drept, acum 25 de ani, în 1996.

La ora actuală, în lotul croatelor se află deja Iulia Dumanska, portarul naționalei României. Podravka încearcă de ceva vreme să regăsească măcar o parte din gloria europeană. În acest sezon al Ligii Campionilor, au fost spulberate, însă, în optimi, de rusoaicele de la Rostov-Don. Dar cu un nou tehnician la „cârnă” din sezonul următor, croatele speră să găsească soluția succesului internațional.

Handbalistele din Liga Florilor pleacă pe capete spre un nou „El Dorado” al Europei
Handbalistele din Liga Florilor pleacă spre Podravska Vegeta. Neven Hrupec, actualul tehnician de la Dunărea Brăila, va fi antrenorul campioanelor Croației din sezonul următor/Sursa foto: jurnalbr.ro

Podravka Vegeta a cucerit de 25 de ori titlul în Croația

Iar noul antrenor va veni chiar din Liga Florilor. Este vorba de croatul Neven Hrupec (51 de ani), antrenorul principal al Dunării Brăila, echipă de pe locul 6 al clasamentului. Croatul a mai antrenat-o pe CSM Ploiești, dar a fost și tehnicianul nașionalei Italiei. Conform gsp.ro, Hrupec nu va pleca însă singur de la Brăila. O va lua cu el în Croația și pe interul stânga Bojana Milici (27 de ani), care a petrecut două sezoane în România. De asemenea, belarusa Dzyiana Ilyina (25 de ani), centrul de la Bistrița, formație situată pe locul 5 în Liga Florilor, va urma și ea același drum. Tot la Podravka va ajunge și Bianca Bazaliu, interul stânga de la CSM București.

De-a lungul timpului, la Podravka, au mai jucat și alte internaționale din România. Mariana Tîrcă și Valentina Cosma au câștigat Liga Campionilor cu echipa croată în 1996. Apoi, la Koprivnica, au mai jucat, în diferite perioade, portarii Cristina Dogaru și Paula Ungureanu sau pivotul Ionela Gâlcă Stanca.

Pe de altă parte, CSM București a anunțat o serie de transferuri pentru vara viitoare. Lotul „tigroaicelor” se va întări cu jucătoare importante. Clubul a ajuns la un acord cu Tess Wester, portar olandez de 27 de ani și campioană mondială cu echipa națională a Olandei. CSM a prezentat deja oficial trei jucătoare norvegiene. Este vorba despre portarul Marie Davidsen, de la Thuringer HC, extrema dreapta Malin Larsen Aune şi interul stânga Emilie Hegh Arntzen, ultimele două fiind aduse de la Vipers Kristiansand. De asemenea, CSM a anunțat oficial și transferul pivotului muntenegrean Ema Ramusovic. Ema a fost adusă de la Buducnost Podgorica.