Ilie Dumitrescu nu vrea sa fie selecționer, dar are verdictul în buzunar. Ce crede despre actuala națională a României

Dragos Stefanescu 31.12.2021, 09:52
Ilie Dumitrescu nu vrea sa fie selecționer, dar are verdictul în buzunar. Ce crede despre actuala națională a României

La final de an, echipa națională de fotbal a României încă nu are selecționer. Căutările FRF sunt în toi după ce au primit refuzul lui Dan Petrescu. Pe fondul acestei degringolade, Ilie Dumitrescu a vorbit despre actuala națională a României.

La final de an, FRF caută încă selecționer

La final de an 2021, naționala de fotbal a României se află într-o situație neplăcută, neavând selecționer de mai bine de o lună de zile. După ce Dan Petrescu a refuzat preluarea naționalei, conducătorii FRF au demarat o nouă serie de căutări și negocieri. Pe actuala listă a federalilor se află Adrian Mutu, Edi Iordănescu, Ladislau Boloni și Victor Pițurcă. Burleanu și Stoichiță speră să poată anunța numele noului selecționer în primele zile ale noului an.

Ilie Dumitrescu a vorbit despre actuala națională a României

Pe fondul situației neclare din jurul naționalei României, Ilie Dumitrescu a vorbit despre obiectivele noului selecționer, indiferent care va fi acesta. Fostul mare internațional consideră că în afară de calificarea la EURO 2024, noul selecționer va trebui să transforme actualii jucători ai echipei naționale în lideri. Dumitrescu și-a exprimat încrederea în actuala generație și că, odată cu acumularea experienței vor veni și rezultatele.

Avem potențial, cred mult în generația asta nouă, echipa va prinde experiență acumulată în timp. Am fi putut juca frumos cu Italia, prindeam o experiență.

Am jucat bine și cu Germania o repriză, am fost la 10 centimetri distanță de a bate Islanda și ne-am fi calificat la baraj, am fi jucat cu Italia.

Ăsta este profilul fotbalistului român, care să ia acțiuni pe cont propriu, care să își scoată adversarul din joc, cum a făcut Ianis Hagi la golul cu Germania.

Cineva poate să vină și să facă ceva cu jucătorii pe care îi avem, sunt buni. Trebuie crescuți lideri și consolidată poziția lor la echipa națională”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Principalul obiectiv al noului selecționer

Naționala României nu are încă selecționer, dar conducătorii FRF au trasat deja obiectivele. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a transmis că principalul obiectiv este calificarea la Campionatul European din 2024.

Ăsta e principalul obiectiv care s-a pus pentru viitorul selecționer, calificarea la Campionatul European, tranziția fiind făcută prin Liga Națiunilor, unde trebuie să ne situăm într-o poziție favorabilă pentru tragerea la sorți”, a spus Mihai Stoichiță.

Ladislau Boloni, surpriza pregătită de FRF

Chiar dacă Adrian Mutu și Edi Iordănescu au fost dați ca principali favoriți pentru postul de selecționer, conducătorii FRF încearcă o nouă lovitură de imagine. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au fost la Nisa, în Franța, unde s-au întâlnit cu Ladislau Boloni. Aceștia au avut o discuție despre preluarea locului lăsat liber de Mirel Rădoi.

Rămâne de văzut dacă Ladislau Boloni va accepta o nouă provocare de a conduce naționala României.

Urmăriți Playsport.ro și pe