Liverpool și United se bat pe ”noul Eto’o”! Cât costă și de unde vine ”mașina de goluri” africană

Sorin Chiriac 08.01.2021, 10:53
Liverpool și United se bat pe ”noul Eto’o”! Cât costă și de unde vine ”mașina de goluri” africană

Liverpool și United se bat pe ”noul Eto’o”. Cele două mari rivale și-au găsit atacantul care ar putea fi o soluție de viitor. Patson Daka, de la Red Bull Salzburg, este noua țintă ”granzilor” din Premier League!

Liverpool și United se bat pe ”noul Eto’o”! A dat 15 goluri în 17 meciuri!

”Noul Eto’o”, așa cum l-a catalogat antrenorul naționalei, vine din Zambia și are 22 de ani. Patson Daka a intrat în atenția marilor cluburi din Europa, după a reușit 15 goluri în 17 meciuri pentru Red Bull Salzburg. SunSport dezvăluie că Manchester United s-a interesat în vară de transferul internaționalului din Zambia, în timp ce FC Liverpool și-a trimis scouterii de mai multe ori să îl urmărească.

”Visez să fiu ca frații mei Salah, Mane sau Aubameyang”

Atacantul recunoaște că vrea să calce pe urmele lui Aubameyang, Mane și Salah, în încercarea sa de a se afirma pe scena fotbalului mondial. Daka le-a povestit celor de la BBC Sport că are ca modele jucătorii africani din Premier League:

 Să îi văd pe frații mei mai mari Aubameyang, Mane și Salah este ceva ce mă face să visez că și eu pot reuși. Pot să fiu ca ei. Ei sunt inspirația mea, pentru că știu că și ei sunt tot din Africa

Antrenorul naționalei de fotbal din Zambia, Milutin Sredejovic, îl compară însă pe Daka cu legendarul Samuel Eto’o:

Aș spune că este pe drumul cel bun ca să repete ce a reprezentat cândva Samuel Eto’o pentru Africa și pentru fotbalul african. El poate fi comparat cu Sadio Mane sau Samuel Eto, cu nivelul tehnic și cu viteza pe care le posedă.

Patson Daka a devenit nouă ”mașină de goluri” a celor din Salzburg. Asta după ce Erling Halaand a fost transferat la Borussia Dortmund. Ori, dacă va păstra tradiția, Daka ar putea deveni unul dintre atacanții de top în următorii ani. De altfel, în ultimii ani, echipa austriacă a propus fotbaliști buni pe bandă rulantă. Sadio Mane, Nabi Keita, Takumi Minamino, Erling Haaland sau Dominik Szoboszlai. Iată doar câteva dintre numele importante care au făcut pasul cel mare către fotbalul de elită din Europa de la echipa austriacă. Acum, Patson Daka este ultimul produs care a ieșit de pe linia de „fabricație” a acestei „uzine” de talente. Rămâne de văzut cine va câștiga lupta pentru semnătura atacantului. Cu atât mai mult cu cât acesta promite să se ridice la nivelul marilor atacanți africani ce au impresionat în ultimii ani în Europa.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe