Lovitură pentru Gigi Becali! Rapidul va juca pe Arena Națională. “Actele au fost semnate!”

Ștefănescu Dragoș 07.07.2021, 12:55
Lovitură pentru Gigi Becali! Rapidul va juca pe Arena Națională. “Actele au fost semnate!”

Sezonul trecut Rapid a reușit să promoveze în Liga 1 după o pauză de 6 ani. Giuleștenii au început deja pregătirile pentru sezonul următor. Conducătorii giuleștenilor își doresc un parcurs cât mai bun și au demarat campania de transferuri. Cum noul stadion din Giulești nu este încă gata, Rapid intenționează să joace meciurile de acasă pe Arena Națională. Lovitură pentru Gigi Becali! Rapidul va juca pe Arena Națională. “Actele au fost semnate!”

Lovitură pentru Gigi Becali! Rapidul va juca pe Arena Națională. “Actele au fost semnate!”

După promovare Rapid își dorește un parcurs cât mai bun în sezonul următor de Liga 1. Conducătorii rapidiști au întocmit deja lista cu jucătorii pe care doresc să-i aducă la echipă. Rapid a reușit până acum aducerea mai multor jucători.  Nicolae Carnat, Alexandru Albu, Claudiu Belu și Ljuban Crepulja au fost primele tranferuri confirmate de giuleșteni. Cele mai răsunătoare transferuri ale rapidului sunt cu siguranță cele ale lui  Dragoș Grigore (34 de ani), Junior Morais (34 de ani) și Cristian Săpunaru (37 de ani).

Fostul dinamovist Dragoș Grigore a fost cel de-al cincilea transfer al verii pentru Rapid. Transferul era unul așteptat de ceva timp. Însuși Grigore declarase că echipa care și-a arătat cel mai mult interesul pentru el este Rapid. Cum Dinamo este în insolvență iar bugetul de transferuri este aproape inexistent, Grigore a ales să semneze cu echipa giuleșteană. Dragoș Grigore a evoluat în ultimele trei sezoane în Bulgaria la echipa Ludogorets Razgrad. Fundașul are și 38 de meciuri jucate pentru naționala României.

Sâmbătă clubul Rapid a anunțat perfectarea transferului brazilianului Junios Morais (34 de ani). Acesta a semnat un contract valabil un an cu opțiune de prelungire pe încă unul. Ultima dată brazilianul a evoluat pentru echipa turcă Gaziantep. Fundaşul stânga a mai evoluat în carieră pentru FCSB, Astra Giurgiu, Freamunde şi Sao Caetano.

Cel mai important transfer reușit de Rapid este aducerea fostului internațional Cristi Săpunaru. După despărțirea de Kayserispor, fundașul central și-a arătat imediat dorința de reveni în Giulești. Săpunaru a acceptat imediat propunerea giuleștenilor și a fost deja prezentat oficial. Săpunaru a mai evoluat pentru Rapid în două rânduri

 Arena Națională, noua gazdă pentru giuleșteni

Cum noua arenă care se construiește în Giulești nu este încă gata, Rapid și-a arătat intenția de a disputa meciurile de acasă pe Arena Națională. Patronul FCSB-ului Gigi Becali a contestat vehement dorința rapidiștilor de a evolua pe Arena Națională. Finanțatorul Rapidului, Victor Angelescu a ținut să aducă lămuriri în privința arenei pe care giuleștenii vor evolua în sezonul următor. Finanțatorul Rapidului declară că s-a înțeles cu Primăria Municipiului București și că formația antrenată de Mihai Iosif va evolua pe Arena Națională.

Nu știu de unde această polemică, potrivit căreia ar trebui să jucăm la Mioveni. Noi am trecut această variantă înainte de a fi siguri de promovare. Dar vom juca meciurile de pe teren propriu pe Arena Națională, stadionul ține de Primăria Capitalei, am vorbit și vom juca acolo. Noi am semnat actele, mai trebuie să semneze și ei. Este sută la sută.

Realist vorbind, stadionul Giulești nu va fi gata înainte de octombrie – noiembrie, după cum am văzut stadiul lucrărilor, nu cred că mai devreme. Am putea juca 2-3 meciuri de acasă acolo anul acesta”, a spus Victor Angelescu, la Digisport.