Mircea Lucescu a clarificat situația starurilor din Ucraina. „Nu se pune problema să joace fotbal”

Octavian Vasilescu / 23.03.2022, 12:54
Mircea Lucescu a clarificat situația starurilor din Ucraina. „Nu se pune problema să joace fotbal”

FCSB a sărit în ajutorul fotbaliștilor care au fugit din calea războiului din Ucraina. Câțiva jucători de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk se vor pregăti la baza din Berceni.

Patronul de la FCSB, Gigi Becali (63 de ani), a colaborat cu antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu (76 de ani), pentru a le oferi cele mai bune condiții jucătorilor din Ucraina.

Mircea Lucescu a anunțat ce se întâmplă cu jucătorii de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk

Mircea Lucescu a explicat acum care este situația jucătorilor de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk. Aceștia nu vor juca niciun meci oficial pentru FCSB sau altă echipă din Liga 1:

Am venit cu Gigi Becali să vedem locul în care ar putea fi cazată echipa de 19 ani a lui Dinamo Kiev, după cum știți, cu ajutorul UEFA, care le-a schimbat data meciului din optimile de finală, vor juca pe 6 aprilie, am insistat să joace la București echipa, am vorbit cu el.

Baza e foarte bună, pentru sportivi de nivelul acesta e foarte bună. I-am văzut și pe ucrainenii cazați aici, familiile din Odessa, am vorbit și Sydorchuk. Condițiile sunt foarte bune și nu putem decât să îi mulțumim pentru disponibilitatea lui generoasă de a ajuta oamenii.

Gigi Becali s-a oferit și să îi primească la antrenamente, dar nici nu se pune problema să joace, pentru că nu se poate, nu ar fi corect. Sunt aici, au venit de mai mult timp, au stat trei zile la George Copos la Crown Plaza, după s-au mutat în Pipera, unde sunt cu familiile lor. Fiecare dintre ei are câte trei copii, soția lui Sydorchuk așteaptă al patrulea.

Nu se pune problema, cât timp acolo se moare, ca ei să joace fotbal”, a spus Mircea Lucescu, după ce a vizitat baza din Berceni, citat de Sport.ro.

Război în Ucraina

Războiul din Ucraina a izbucnit pe 24 februarie, când trupele Rusiei au început să invadeze țara vecină. Mii de oameni și-au pierdut viața în cele patru săptămâni de război, iar peste 3 milioane de cetățeni s-au refugiat în țările vecine.

Fotbaliștii din Ucraina sunt liberi să semneze cu alte echipe până la finalul acestui sezon. Un exemplu este cel al portarului român Valentin Cojocaru (26 de ani), pe care SC Dnipro-1 l-a împrumutat la Feyenoord.

Accidentarea portarului titular de la Feyenoord, Justin Bijlow, i-a determinat pe olandezi să-l împrumute la Valentin Cojocaru.