Mircea Lucescu, selecționerul României? Cum ar putea reveni pe banca naționalei pentru meciurile de baraj: „Ar fi extraordinar”

Robert Zanfir / 14.10.2021, 23:14
Mircea Lucescu, selecționerul României? Cum ar putea reveni pe banca naționalei pentru meciurile de baraj: „Ar fi extraordinar”

Mircea Lucescu ar putea reveni pe banca naționalei pentru cele două meciuri de baraj, în cazul în care echipa va încheia pe locul 2 al Grupei J din preliminariile pentru CM 2022. Scenariul, mai mult de domeniul fantasticului, este unul care îl încântă pe Ovidiu Sabău.

Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la națională, chiar dacă va califica echipa pentru jocurile de baraj. Selecționerul a făcut teribilul anunț imediat după victoria cu Armenia, 1-0.

Mircea Lucescu, selecționerul României? Cum ar putea reveni pe banca naționalei pentru meciurile de baraj

Decizia lui Mirel Rădoi a surprins multă lume din fotbalul românesc. Unul dintre cei care au reacționat este Mircea Lucescu. Antrenorul lui Dinamo Kiev spune că Rădoi ar fi trebuit să aștepte măcar finalul campaniei, pentru a nu compromite și șansele la locul secund din Grupa J.

Ovidiu Sabău a lansat un scenariu incredibil. Este convins că oamenii din FRF ar putea avea deja un nume ca succesor al lui Rădoi. „Mirel s-a simțit trădat”, crede fostul mare mijlocaș. Sabău s-a animat la gândul că Mircea Lucescu ar putea reveni pe banca naționalei, fie și pentru două meciuri.

Ar fi ceva deosebit. Dacă s-ar putea realiza lucrul acesta, ar fi extraordinar pentru tot ce înseamnă fotbalul românesc. Chiar dacă ar rata calificarea, n-ar mai conta. Ar scoate maxim. Depinde și ce adversari vom întâlni, pot fi adversari mult mai valoroși și atunci e clar
Ovidiu Sabău, la Digi Sport.

Scenariul ar putea fi unul viabil, dar doar în cazul în care ucrainenii de la Dinamo Kiev vor fi de acord ca Il Luce să pregătească în paralel și naționala României.

Unde „se ascunde” Cosmin Olaroiu în timp ce toată România îl dă urmașul lui Rădoi la națională

Unul dintre antrenorii cu cele mai mari șanse pentru a-i urma lui Mirel Rădoi este Cosmin Olăroiu. Mentorul fostului fundaș al FCSB este acum liber de contract, dar se află în litigiu cu Jiangsu, fosta sa echipă. Oli este acum în Arabia. Poliția din Dubai l-a chemat pentru a-i returna ceasul de lux furat în luna august, în Italia, la Milano.

Un alt fost selecționer al României, Cornel Dinu este un critic vehement al atitudinii lui Mirel Rădoi. Mister are cuvinte grele la adresa selecționerului, despre care spune că practică o formă de șantaj.

Este vorba de o răzbunare de fraier sau o formă de șantaj. El și-a făcut damblaua și, după ce a preluat și a speculat munca de la tineret a lui Daniel Isăilă, și-a făcut damblaua și a devenit selecționer. În același timp a fost și un executant la mâna lui Stoichiță. Acum joacă la două capete. Unul este șantajul, celălalt, simplu, din sfera: mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul. Și-a trecut naționala în CV și noi i-am admirat slimul… de minte și de haine, uleiul și Bentley-ul
Cornel Dinu pentru PlaySport.ro.

În urma victoriei cu Armenia, 1-0, România a urcat pe locul 2 în Grupa J și are cele mai mari șanse la calificarea la baraj. Pentru națională, urmează ultimele două meciuri: cu Islanda, acasă, și cu Liechstenstein, în deplasare, partide care vor avea loc în luna noiembrie.