Momente grele pentru Simona Halep, care e însă optimistă: ”Nu am trecut în viața mea prin așa ceva! Îmi este foarte dor!”

Ștefănescu Dragoș / 05.08.2021, 11:56
Momente grele pentru Simona Halep, care e însă optimistă: ”Nu am trecut în viața mea prin așa ceva! Îmi este foarte dor!”

Simona Halep a avut parte de cea mai grea periodaă a carierei sale. Accidentată la turneul de la Roma, Simona a stat departe de terenurile de tenis o bună perioadă de timp. Din fericire, marea noastră campioană se pare că s-a refăcut și va participa la turneul de tenis de la Montreal.

Accidentarea de la Roma a ținut-o departe de terenul de tenis

Prima jumătate a anului a fost foarte grea pentru Simona Halep. Accidentarea de la gamba piciorului stâng suferită la turneul de la Roma a forțat-o pe Simona să rateze toate turneele importante ce au urmat. Astfel marea noastră campioană s-a retras pe rând de la Roland Garros, Wimbledon și în final a trebuit să-și anunțe retragerea și de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. După ratarea unui număr mare de turnee importante Simona Halep a coborât până pe locul 10 în clasamentul WTA. Săptămâna viitoare, Halep va părăsi top 10, coborând până pe locul 13 WTA. Astfel, Simona încheie o perioadă extraordinară de 373 de săptămâni consecutive de prezență în Top 10 mondial.

Simona Halep vrea să revină la forma sa bună

După o absență de 3 luni de pe terenurile de tenis, Simona Halep revine în circuitul mondial. Românca va participa la turneul de tenis de la Montreal. Înainte de plecarea spre Canada, Halep a dat câteva declarații referitoare la perioada în care a fost accidentată.

Orice este posibil la o astfel de accidentare. Eu nu am mai trecut prin aşa ceva, prin ruptură musculară. Medicii mi-au spus că sunt recuperată, eu mă simt recuperată, dar la un meci oficial e diferit. Aşa că o să văd când voi ajunge acolo (n.r. Montreal).

A fost cea mai grea perioadă din cariera mea pentru că a fost o accidentare destul de gravă, nu mă mai întâlnisem cu aşa ceva. Dar am luat pozitivul şi m-am bucurat că am stat acasă”, a spus Halep.

Simona Halep a dorit să reliefeze faptul că s-a refăcut după accidentarea suferită la turneul de la Roma, dar și dorința pe care o are de reveni la cel mai înalt nivel.

Sunt mult mai bine acum, m-am odihnit din punct de vedere mental. Dar şi fizic sunt bine, nu am avut dureri cât timp m-am antrenat. Acum sper să fiu aptă să şi joc turneele. Eu acolo îmi propun să fiu sănătoasă şi să joc cât mai multe meciuri se poate. Îmi e dor de teren, îmi e dor de competiţie, ştiu că va fi foarte greu la început, dar nu îmi e teamă.

O să merg cu încredere şi o să văd ce pot să fac. Timpul petrecut acasă a fost foarte frumos. Mereu e plăcut acasă şi greu de plecat. Dar sunt motivată pentru ceea ce urmează, sunt cu mintea acolo”, a mai adăugat Halep.