Nu s-a mai întâmplat așa ceva de 14 ani în „El Clasico”, Barcelona – Real Madrid. Azi, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au intrat în istorie

Ștefănescu Dragoș / 24.10.2021, 13:07
Nu s-a mai întâmplat așa ceva de 14 ani în „El Clasico”, Barcelona – Real Madrid. Azi, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo au intrat în istorie

Astăzi se joacă Barcelona – Real Madrid, meciul cel mai important al fotbalului european. După 14 ani, ”El Clasico” se va disputa fără niciul dintre cei doi fabuloși fotbaliști, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.”

”El Clasico” fără Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

Astăzi, de la ora 17:15, în etapa a 10-a din La Liga se dispută partida dintre Barcelona și Real Madrid. Înfruntarea dintre cei doi coloși ai fotbalului european va avea parte de un interes aparte. Este primul ”El Clasico” după o perioadă de 14 ani în care niciunul dintre cei doi mari fotbaliști Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, nu vor fi pe teren.

Cele două echipe sunt în plină reconstrucție, după ce veniturile le-au fost afectate de pandemia de COVID-19. Rivalitatea rămâne una la fel de mare ca de obicei, în ciuda problemelor cu care se confruntă cele două cluburi. Va fi primul ”El Clasico” cu fani după două meciuri jucate cu porțile închise, din cauza pandemiei. Primul dintre ele s-a jucat exact acum un an și tot pe ”Camp Nou”. Pe 24 octombrie 2020, Realul lui Zidane se impunea pe ”Camp Nou” cu scorul de 3-1. Returul a avut loc în aprilie anul acesta și s-a jucat tot fără fani, pe ”Estadio Alfredo Di Stefano”, pentru că stadionul ”Santiago Bernabeu” era în renovare. S-a impus tot Realul, cu 2-1 de această dată.

60.000 de fani vor putea intra în această seară pe Camp Nou, adică 60% din capacitatea stadionului. Vor fi chiar și suporteri ai oaspeților, 800 de susținători ai Realului având bilete la marele meci.

Încleștarea titanilor răniți

După 16 sezoane în care a strălucit în derby-ul Spaniei, Lionel Messi nu mai face parte din lotul Barcelonei, după plecarea surprinzătoare la PSG, din vară. Cristiano Ronaldo plecase cu trei ani înainte de la Real Madrid. În această vară, Real Madrid l-a pierdut și pe Sergio Ramos, un simbol al echipei din capitala Spaniei, dar și un aprig inamic al catalanilor.

Chiar și în lipsa acestor imenși fotbaliști, ”El Clasico” 2021 are parte de strălucire. La capitolul experiență, fiecare dintre cele două rivale are un atacant de superclasă. Karim Benzema a marcat de nouă ori în primele opt etape din La Liga și este liderul madrilenilor de la plecarea lui Cristiano Ronaldo.

De cealaltă parte, Barcelona îl are în atac pe Kun Aguero, fotbalist adus liber de contract în această vară. Argentinianul a fost accidentat și a debutat abia săptămâna trecută, dar este apt de joc. Argentinianul are o carte de vizită impresionantă. Aguero are 184 de goluri înscrise în 10 ani de Premier League, la Manchester City.