Video EXCLUSIV. Incidente la plecarea lui Cortacero de la stadionul Dinamo: „Huuuoo! Pleacă acasă! Nu te vrem aici”

Cătălin Mureșanu 21.12.2020, 12:50
Video EXCLUSIV. Incidente la plecarea lui Cortacero de la stadionul Dinamo: „Huuuoo! Pleacă acasă! Nu te vrem aici”

UPDATE, 14:40: Momente tensionate la plecarea lui Pablo Cortacero de la stadion. Câțiva suporteri prezenți l-au fluierat și au strigat: „Pleacă de la Dinamo!”;

UPDATE, 14:30: A fost votată creșterea capitalului pentru echipă. Se așteaptă emiterea unui comunicat de presă în care să fie prezentate concluziile Adunării Generale;

Acționarii au părăsit biroul din Ștefan cel Mare
Acționarii au părăsit biroul din Ștefan cel Mare

UPDATE, 14:10: Adunarea Generală a Acționarilor echipei de fotbal Dinamo București s-a încheiat. Toți cei prezenți au părăsit biroul de la stadionul Dinamo fără să ofere declarații

UPDATE, ora 14:00: Cornel Dinu nu a participat la întâlnirea acționarilor SC Dinamo 1948 București. Acționarii clubului sunt: Pablo Cortacero (prin firma Lotus) 72%, Asociația Peluza Cătălin Hîldan 20%, Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București 6.97%, Cornel Dinu, sub 1%;

UPDATE, ora 13:45: Elias Bucurică, împuternicit AGA pentru Asociația Peluza Cătălin Hîldan, a plecat de la întâlnirea acționarilor. Asociația Peluza Cătălin Hâldan deține 20% cotă de participare din SC Dinamo 1948 București.

21 decembrie 2020. Ziua Z pentru jucătorii, antrenorii, angajații și mai ales fanii echipei Dinamo. Vestea momentului este că Pablo Cortacero se află în București și va participa ședința AGA programată luni, la amiază. Adunarea Generală a Acționarilor ar trebui să decidă, în mare măsură, viitorul clubului din Ștefan cel Mare.

S-a ținut de cuvânt. Pablo Cortacero se află la București

Acționarul majoritar al echipei bucureștene a ajuns în România și se va prezenta la întâlnirea pe care chiar el a programat-o pentru această zi. Întreaga suflare dinamovistă așteaptă cu interes concluziile. Este o întâlnire care ar trebui să certifice ieșirea din criza financiară în care Dinamo se află de mai multe luni.

Creșterea capitalului este cel mai important punct de pe ordinea de zi. Cortacero, unul dintre cele mai controversate personaje din fotbalul românesc, a promis o injecție de 5.000.000 de euro. Suma ar trebui să fie un adevărat „boost” pentru „câini”, care traversează o perioadă grea din acest punct de vedere.

Fanii dinamoviști speră ca Pablo Cortacero să plece
Fanii dinamoviști speră ca Pablo Cortacero să plece

De cealaltă parte a baricadei se află reprezentanții Programului Doar Dinamo București, care speră să-l înlăture pe spaniol din fruntea clubului bucureștean.  Singurii bani aduși de Cortacero la Dinamo au fost cei 550.000 de euro virați în septembrie. Așa că am putea asista la o schimbare importantă după ședința de ieri.

Spaniolul a a anunțat din Spania, în urmă cu o lună, că nu are de gând să renunțe. Ba mai mult, are de gând să crească capitalul social al clubului cu 5 milioane de euro, prin emiterea de noi acțiuni.

Întâlnire decisivă pentru viitorul lui Dinamo

Constantin Eftimescu, Cristi Hîldan, Cornel Țălnar, Pablo Cortacero și Cornel Dinu sunt cei cinci membri din Consiliul de Administrație al lui Dinamo. Fanii clubului care au reușit să sprijine echipa cu fonduri vor ca spaniolul să plece. Numai că Pablo Cortacero nu pare dispus să o facă prea curând. Potrivit unor informații de ultimă oră, Nicolae Badea ar fi sprijint, la rându-i activitatea clubului în ultima perioadă.

Problema o reprezintă datoriile acumulate de Dinamo și salariile mari ale jucătorilor aduși în perioada de transferuri. Sumele nu au putut fi acoperite de Programul DDB, iar situația devine critică pentru club.

Pablo Cortacero se află la București și va participa la ședința în care se decide viitorul lui Dinamo. La ora 12, membrii CA se vor așeza la masa discuțiilor și vor decide ce se va întâmpla în viitorul imediat al clubului din Ștefan cel Mare.

Urmăriți Playsport.ro și pe