Pedeapsă cruntă pentru Djokovic, deși a câștigat procesul. Legea australiană îl face K.O. pe jucătorul de tenis

Moldoveanu Camelia 10.01.2022, 15:01

UPDATE. Situație complicată în cazul Djokovic, chiar dacă a scăpat de proces. Sârbul este la un pas să primească un verdict sever, în ciuda celui pozitiv, de luni dimineață.

Conform informațiilor din Australia, Alex Hawke, ministrul pentru Imigrare din Australia, nu i-a anulat astăzi viza lui Nole, dar are putere excepțională să o facă zilele următoare.

O eventuală decizie ar însemna ca Nole să fie interzis în Australia vreme de 3 ani!

Evenimentele din cursul zilei de luni v-au fost prezentate de Playsport pas cu pas. 

În primă fază, Djokovic a aflat sentința. Numai că la scurt timp, tatăl sârbului a anunțat că fiul său a fost arestat. Iar incidentele au apărut imediat în Australia

De altfel, au apărut și primele imagini cu Djokovic

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Cazul Djokovic ajunge la un alt nivel. Liderul ATP și-ar putea lua adio de la Australian Open pentru următorii trei ani. Autoritățile sunt indignate de declarațiile tatălui sportivului.

Novak Djokovic ar putea primi o interdicție pe trei ani. Adio Australian Open

S-a stârnit o adevărată isterie după ce liderul ATP a fost blocat în aeroportul din Melbourne. Autoritățile din Australia l-au interogat pe Djokovic în legătură cu adeverința eliberată de o comisie independentă de cele medicale autorizate, document prin care se specifica faptul că jucătorul de tenis nu poate fi vaccinat anti-covid deoarece ar putea suferi reacții adverse grave. Este de menționat faptul că organizatorii Australian Open au acceptat participarea și au aprobat o derogare.

Aflat sub interogatoriu timp de mai multe ore, tatăl marelui sportiv a ieșit la atac în fața camerelor de filmare. Srdjan Djokovic a acuzat Australia că i-ar fi „răpit” fiul.

În mențin închis. Al nostru Novak, mândria noastră. Novak este Serbia și Serbia este Novak. Îl calcă în picioare pe Novak și în acest mod calcă în picioare lumea din Serbia. Ei l-au legat pe Iisus pe cruce și același lucru fac și cu el (n.r. Novak). El a rezistat și încă trăiește printre noi. În același mod încearcă să-l crucifice și pe Novak. Îl subestimează pentru a-l pune în genunchi.”, a declarat tatăl liderul ATP.

În urma celor spuse de Srdjan Djokovic, potrivit The Age, liderul ATP ar putea primi o interdicție de a intra în Australia pentru 3 ani. Autoritățile iau în calcul această posibilitate, ceea ce înseamnă că Novak Djokovic și-ar putea lua adio și de la următoarele trei ediții ale Australian Open, dar și de la celelalte turnee organizate în această țară.

S-a ajuns prea departe?!

Blocat într-o situație parcă fără ieșire, Novak Djokovic trebuie să îndure condiții de coșmar în Australia. Potrivit presei internaționale, liderul ATP are portofelul reținut pe aeroport, iar camera de hotel în care este izolat ar fi invadată de gândaci.

Novak Djokovic a ajuns în Australia cu o scutire și cu gândul la trofeul de Grand Slam cu numărul 21. Socoteala din Serbia nu s-a potrivit cu cea a gazdelor, care i-au anulat viza. De aici până la scandalul mondial a fost doar un pas.

Apoi, a fost plasat în carantină într-un hotel din Carlton. Între timp, Djokovic a contestat decizia autorităților locale, dar apelul se va judeca abia luni.

Până atunci, celebrul tenismen va trebui să suporte condiții cu mult sub standardele lui. Conform celor de la Tennisworldusa, Nole este invadat de gândaci în camera de hotel.

Mai mult, rămas și fără acte, care au fost reținute pe aeroport, sârbul nu poate fi vizitat nici de soție sau de familie.