S-a prăbușit apărarea lui Novak Djokovic. Șansele ca avocații sârbului să triumfe au devenit foarte mici

Catinca Giosanu 08.01.2022, 15:57
S-a prăbușit apărarea lui Novak Djokovic. Șansele ca avocații sârbului să triumfe au devenit foarte mici

Sârbul Novak Djokovic este închis în centrul Park Hotel, pentru solicitanţii de azil din Melbourne la sosirea în Australia, și aşteaptă răspunsul la apelul său împotriva respingerii vizei sale de către autorităţile australiene şi a scutirii sale medicale, pentru a putea participa la Australian Open luna aceasta fără a fi vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2.

Avocații controversatului sportiv se confruntă, la rândul lor, cu ceva probleme.

Djokovic așteaptă să ajungă în instanță luni

Djokovic, care nu a spus niciodată dacă s-a vaccinat sau nu împotriva Covid-19, a primit o ‘”derogare medicală” pentru a putea juca primul Grand Slam al anului. Această derogare, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia.

Djokovic a contestat joi în justiţie decizia autorităţilor australiene de a-i anula viza şi de a-l expulza din ţară și a obţinut o suspendare a acestei decizii. Asta înseamnă că nu va fi expulzat, dar va rămâne până luni într-un hotel din Melbourne.

Tenismentul a cerut să fie transferat de la centrul de ”detenţie”

Starul mondial al tenisului, Novak Djokovic, a cerut, în urmă cu puțin timp, să fie transferat de la centrul din Melbourne în care se află acum, pentru a se putea antrena înaintea Australian Open.

Avocaţii au explicat că sportivul beneficia de o derogare în ceea ce priveşte vaccinarea, deoarece a contractat virusul în decembrie, potrivit BBC.

Apărarea lui Novak Djokovic are mari probleme

Reprezentanții campionului sârb au cerut ca Djokovici să poată intra în Australia, având în vedere că se află în perioada de 6 luni de după îmbolnăvire. Ei insistă că sportivul nu ar fi avut nevoie de un vaccin.

De asemenea, apărătorii jucătorului au mai arătat că scutirea de la vaccin a fost primită din partea unei comisii independente de medici, la cererea Federației de Tenis din Australia, și că fost aprobată și de Guvernul din statul Victoria. Totodată, ei au adus un document din partea Departamentului de Imigrări, potrivit căruia jucătorul îndeplinește criteriile pentru a nu sta în carantină la intrarea în țară.

Urmăriți Playsport.ro și pe