Sorana Cîrstea s-a dezlănțuit după ultima decizie a organizatorilor de la Wimbledon: “Totul a fost greșit. Arată zero umanitate!”

Octavian Vasilescu / 25.05.2022, 23:42
Sorana Cîrstea s-a dezlănțuit după ultima decizie a organizatorilor de la Wimbledon: “Totul a fost greșit. Arată zero umanitate!”

Jucătorii din Rusia și Belarus nu vor putea juca la Wimbledon 2022, iar Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 26 WTA) a reacționat vehement.

Eliminată în turul secund la Roland Garros, Sorana Cîrstea a vorbit despre următorul turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon. Românca spune că jucătorii din Rusia și Belarus ar trebui să fie primiți la All England Club, în ciuda războiului din Ucraina.

Sorana Cîrstea, discurs dur cu privire la Wimbledon 2022

ATP și WTA au decis că nu vor acorda puncte la Wimbledon 2022, pentru că jucătorii din Rusia și Belarus au primit interzis să se înscrie. Sorana Cîrstea spune că toate aceste decizii sunt politice, iar jucătorii sunt prinși la mijloc:

Pe iarbă e un pic complicat să spui ce așteptări ai, având în vedere că nu ai crescut pe iarbă. Sunt o jucătoare cu rezultate mixte pe iarbă, dar pot juca destul de bine. În acest punct al carierei nu mai joc pentru bani sau puncte, ci pentru trofeu.

Personal, nu mă afectează, dar totul a fost greșit, începând cu decizia de a interzice participarea jucătorilor ruși, care nu are niciun sens și creează un precedent destul de riscant în tenis.

Apoi, era normal ca ATP și WTA să-și apere jucătorii, să ia acea decizie de a nu da puncte pentru a încerca să pedepsească puțin Wimbledonul. Wimbledonul apoi a decis să nu mai dea decât 50% din premiul în bani. Totul este foarte politic, noi suntem la mijlloc.

Îmi pare rău pentru colegii mei ruși, nu cred că este corect și nu cred că au vreo vină. Îmi pare rău, în general sportul ar trebui să fie peste politică, să arate mult mai multă umanitate. Ceea ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate.

Nu avem ce face, suntem niște peștișori într-un lac foarte mare. Ni se transmit deciziile, noi trebuie să hotărâm dacă le acceptăm sau nu”, a spus Sorana Cîrstea, conform Eurosport.

Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul 2 de la Roland Garros, după eșecul cu 6-3, 2-6, 0-6 în fața lui Sloane Stephens. Românca a condus cu set și 2-0 în setul 2, dar a încheiat partida cu 12 game-uri consecutive pierdute.

Fără puncte la Wimbledon 2022

Sportivii din Rusia și Belarus au primit interzis la Wimbledon ca urmare a izbucnirii războiului din Ucraina, pe 24 februarie.

După ce organizatorii de la Wimbledon au decis să le interzică sportivilor din Rusia și Belarus să se înscrie la turneu, ATP și WTA au anunțat că nu vor acorda puncte la Londra. În consecință, toți sportivii care au participat la Wimbledon 2021 vor pierde puncte după ediția din acest an!

Turneul Wimbledon 2022 va avea loc în perioada 27 iunie – 10 iulie.