SPECIAL. Nicolae Badea încearcă să blocheze noua stemă aleasă pentru Dinamo. Pe ce se bazează șeful de la Computerland

Bădulescu Silvian / 18.05.2022, 10:30
SPECIAL. Nicolae Badea încearcă să blocheze noua stemă aleasă pentru Dinamo. Pe ce se bazează șeful de la Computerland
  • Continuă problemele la Dinamo București. Formația antrenată de Dusan Uhrin jr. va disputa sâmbătă, 21 mai, barajul cu Universitatea Cluj, dar în afara terenului, lucrurile sunt foarte agitate. După ce Iuliu Mureșan, administratorul special, și-a depus oficial demisia, în „Groapă” apar bătălii interne de pe o zi pe alta;
  • Nicolae Badea, cel care a notificat, prin societatea ACS FC Dinamo București, pe SC Dinamo 1948 SA că nu mai pot folosi, în scop comercial, stema și numele, mai încearcă să dea o lovitură: fostul președinte al Consiliului de Administrație de la Dinamo vrea să blocheze procesul de rebranding ;
  • Din punct de vedere legal, acționarii au puterea de a lua astfel de decizii, deoarece administratorul judiciar, în cazul de față RTZ & Partners SRL, are rol doar de a supraveghea reorganizarea clubului.

Nicolae Badea încearcă să blocheze noua stemă, Răzvan Zăvăleanu nu se poate opune

Nicolae Badea, cel care a notificat, prin societatea ACS FC Dinamo București, pe SC Dinamo 1948 SA că nu mai poate folosi, în scop comercial, stema, numele „FC” sau domeniul online (www.fcdinamo.ro), după cum Playsport.ro a anunțat în exclusivitate, încearcă să mai dea o lovitură formației din „Groapă”.

În acest context, șeful de la Computerland dorește să blocheze procesul de rebranding al clubului, pornit de reprezentantul administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu.

Playsport.ro vine în completare și menționează că, din punct de vedere legal, RTZ & Parnters SRL, nu are dreptul de a luat astfel de decizii.

Administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 are drept de a supraveghea reorganizarea societății, dar nu de a conduce clubul. De acest lucru se ocupă, în continuare, acționarii: Dorin Șerdean, prin Lotus Products Perfect SRL, acționar majoritar cu 72%, Asociația „Peluza Cătălin Hîldan”, acționar minoritar cu 20% și ACS FC Dinamo București, societate controlată de Nicolae Badea, acționar minoritar cu 7%, dar și simbolic, cu un procent sub 1%, Cornel Dinu.

Noua stemă a lui Dinamo, aleasă în urma mai multor comisii de vot

Șeful de la Computerland a scos trupa lui Dusan Uhrin jr. la o masă

În antiteză cu ultimele acțiuni asupra SC Dinamo 1948 SA, Nicolae Badea a oferit marți, 17 mai 2022, o masă jucătorilor antrenați de Dusan Uhrin jr. cu câteva zile înaintea manșei tur a barajului de promovare/retrogradare cu Universitatea Cluj.

Alături de tehnicianul echipei, dar și a lui Florin Răducioiu, fotbaliștii dinamoviști au mers la un restaurant de lângă parcul Herăstrău, pentru masa pe care l-a dat unul dintre acționarii minoritari.

Lucrurile, însă, sunt destul de agitate în „Groapă” înaintea unor meciuri de care depind foarte multe lucruri legate de Dinamo București.

Tot marți, 17 aprilie, Iuliu Mureșan, cel care a ocupat funcția de administrator special al formației din „Ștefan cel Mare”, a predat, printr-un apropiat, cheile de la biroul și apartamentul pe care i le oferiseră clubul, după cum a anunțat Playsport.ro în exclusivitate.

Prima manșă se joacă pe „Cluj Arena”

Dinamo București și Universitatea Cluj, două dintre echipele cu tradiție din fotbalul românesc, își vor disputa șansa de a participa în stagiunea 2022-2023 a Ligii 1 în cadrul barajului de promovare/retrogradare.

Pentru prima dată în istoria de 74 de ani, „câinii” se află într-o astfel de ipostază, iar băieții lui Dusan Uhrin jr. trebuie să treacă de „studenții” lui Erik Lincar pentru a evita, în premieră, prima retrogradare din 1948 până în prezent.

„Încălzirea” a fost făcută în semifinalele Ligii Elitelor U19. Acolo, juniorii celor două formații s-au luptat pentru un loc în marea finală. Câștig de cauză au avut clujenii care, per total, s-au impus cu scorul general de 4-3 și vor juca șansa pentru trofeul de campioni naționali contra celor de la Miercurea Ciuc.

Prima manșă a barajului se joacă pe stadionul „Cluj Arena”, sâmbătă, 21 mai, de la ora 20.30. Returul se va disputa la o săptămână și o zi distanță, 29 mai, pe stadionul „Dinamo” de pe Șoseaua „Ștefan cel Mare”.

Ultima confruntare oficială dintre cele două a avut loc în 2017, în optimile de finală ale Cupei României. „Câinii” s-au impus 3-1 la penalty-uri după ce tabela de scor arăta 1-1 în urma celor 120 de minute.