Special. Se scot cuțite, se scot topoare, e din nou ședință în „Ștefan cel Mare”! Luni are loc, la Dinamo, primul Consiliu de Administrație din 2021. Se anunță scântei!

Cătălin Mureșanu 17.01.2021, 13:58
Special. Se scot cuțite, se scot topoare, e din nou ședință în „Ștefan cel Mare”! Luni are loc, la Dinamo, primul Consiliu de Administrație din 2021. Se anunță scântei!

Continuă haosul pe toate fronturile la Dinamo. PlaySport.ro a aflat că luni, în „Ștefan cel Mare”, va avea loc o nouă ședință a Consiliului de Administrație. Ar fi prima întâlnire din acest an pentru conducerea SC Dinamo 1948 SA, după ce Adunarea Generală a Acționarilor, programată pentru data de 11 ianuarie, nu s-a mai ținut.

În aceste condiții, ședința Consiliului de Administrație se anunță foarte interesantă, mai ales că Pablo Cortacero, omul care deține pachetul majoritar de acțiuni prin firma Lotus Perfect este unul dintre membrii CA. Totuși, sunt șanse mici ca spaniolul să fie prezent la întâlnire, mai ales că nu a venit nici la AGA, pe care tot el a convocat-o în ședința care a avut loc la sfârșitul lui 2020.

Fanii dinamoviști așteaptă ca situația să se rezolve
Fanii dinamoviști așteaptă ca situația să se rezolve

Luptele grele din CA. Cortacero a fost înlăturat din funcția de președinte, apoi și-a luat revanșa în AGA

Iar aici se naște o discuție foarte interesantă. La ultima AGA, din decembrie, care s-a desfășurat la tribuna oficială din Calea Floreasca, Cortacero, din poziția acționarului majoritar cu puteri depline în AGA, a modificat structura Consiliului de Administrație, dorind astfel să dețină controlul. Astfel, spaniolul l-a îndepărtat pe Cornel Țălnar și a mărit numărul de membri, de la cinci la șapte. Un alt pas gândit de Cortacero a fost cooptarea în CA a trei oameni de încredere, toți spanioli, Alex Couto, Rufo Calldo și încă un cetățean, căruia nici măcar nu i-a știut numele.

Componența Consiliului de Administrație SC Dinamo 1948 SA înainte de AGA- decembrie 2020:

Constantin Eftimescu – președinte, Cristi Hîldan, Cornel Dinu, Cornel Țălnar, Pablo Cortacero.

Și ultima ședință CA alui Dinamo are o poveste interesantă, cu modificări de componență și, mai ales, de influență.Astfel, în luna noiembrie, Pablo Cortacero a fost victima unei „lovituri de palat”, fiind îndepărtat din poziția de președinte CA.Locul său a fost luat, cu mandat temporar,de Constantin Eftimescu.

Se scot „cuțitele pe masă” la ședința de luni

Așa cum spunem, ședința Consiliului de Adminsitrație de luni se anunță interesantă și, mai ales, tensionată. În acest moment, conducerea lui Dinamo este împărțită în trei.

1.Pablo Cortacero are, în continuare, puterea. Nu și banii, pentru că ibericul nu a mai virat vreun cent în conturile clubului din luna august, atunci când investiția sa a înghețat la aproximativ jumătate de milion de euro. De atunci au urmat valuri de promisiuni transformate în minciuni și, inerent, a urmat haosul în care se află clubul la zi. Cortacero este puternic datorită acțiunilor, în vară a preluat firma Lotus Perfect care este, în acest moment, acționar majoritar la SC Dinamo 1948 SA, cu 72%.

Situația la Dinamo este una critică
Situația la Dinamo este una critică

2.A doua tabără este reprezentată de Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo, care deține 20% din acțiunile clubului și administrează programul DDB, singura sursă de venit din ultima perioadă (excludem contractele comerciale și drepturile tv) prin împrumuturile care au ținut clubul pe linia de plutire.

3.Și mai există omul de afaceri Dorin Șerdean, președinte executiv conform organigramei,care între timp a dispărut de pe site-ul oficial. Șerdean este cel care, din vorbă în vorbă și din recomandare în recomandare, l-a adus pe Pablo Cortacero la Dinamo, în timp ce ibericul i-a oferit funcția. În plus, din informațiile PlaySport.ro, ardeleanul a rămas singurul oficial de la București care mai ține legătura cu Pablo Cortacero. În același timp, în fața jucătorilor, Dorin Șerdean a promis rezolvarea problemelor financiare încă de săptămâna trecută, dintr-o altă sursă de finanțare pe care susține că ar fi găsit-o, un om de afaceri din Transilvania dispus, nu se știe în ce formă, să plătească un milion de euro pentru a stinge datoria către jucători, oficiali, antrenori. Un alt rol cu greutate al lui Șerdean este legat de semnătură, din câte se pare, acesta fiind singura persoană din conducerea clubului cu drept de sămnătură în relația cu băncile.

Banii din drepturile tv, tema Consiliului de Administrație

Principala temă de dezbatere a întâlnirii de luni pare a fi legată de o nouă tranșă din drepturile tv care urmează să intre, cât mai curând, în conturile clubului. În aceste condiții, membrii CA vor dori să discute ce se întâmplă cu banii, mai ales că restanțele către jucători, care și-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract, strâng cu ușa, în fiecare zi existând pericolul ca Dinamo să piardă fotbaliști. În plus, dreptul de semnătură pe care Șerdean îl deține pare un ghimpe în coasta celor de la Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo, reprezentați în CA de Cristi Hîldan și susținuți de Cornel Dinu. Acest aspect poate fi un alt punct al întâlnirii, mai ales că liderii PCH i-au declarat război, în nenumărate rânduri, lui Dorin Șerdean.

Urmăriți Playsport.ro și pe