”Suntem ca în detenție”. Sorana regretă că s-a dus la Australian Open: ”Dacă știam regula asta, nu veneam”

Catinca Giosanu 20.01.2021, 13:32
”Suntem ca în detenție”. Sorana regretă că s-a dus la Australian Open: ”Dacă știam regula asta, nu veneam”

Sorana Cîrstea regretă faptul că s-a dus la Australian Open. Declarația a fost făcută în contextul în care jucătoarea de tenis se numără printre cei 72 de sportivi care au fost obligați să stea 14 zile în izolare la Melbourne.

Sorana Cîrstea regretă faptul că s-a dus la Australian Open. ”Suntem ca în detenție”

La cei 30 de ani ai săi, Sorana Cîrstea a fost forțată să stea în izolare, după ce câteva persoane din avionul cu care a venit la Australian Open au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2.

De curând, antrenorul sportivei românce a vorbit la radio despre situația delicată în care se află jucătoarea de tenis.

Suntem într-o detenție, așa cum este definită oficial de guvernul australian. În condiții bune, la hotel, dar nu avem voie nici să deschidem geamul. Ușa o deschidem doar pentru a primi mâncarea ce ne este lăsată într-o pungă.

Când am sosit aici nu știam că există un caz de coronavirus în cursa noastră, așa că geanta a rămas la Teo (n.a. – preparatorul fizic Teo Cercel), urmând a i-o înmâna a doua zi la antrenament. De patru zile ne chinuim să-i trimitem Soranei geanta cu vitamine și ustensile de antrenament, dar autoritățile medicale nu ne permit”, a declarat Adrian Cruciat, într-o intervenție la Radio Timișoara.

Sorana Cîrstea regretă că s-a dus la Australian Open
Sorana Cîrstea regretă că s-a dus la Australian Open / Sursa Foto: realitateasportiva.net

Sorana Cîrstea, nemulțumiță de condițiile de la Australian Open

Sorana a fost printre primii sportivi care și-au exprimat nemulțumirea față de măsurile luate de organizatorii de la Australian Open. Jucătoarea română de tenis i-a transmis un mesaj șefului Federației de Tenis din Australia. Asta, în condițiile în care el spunea că jucătorii nu vor putea să stea izolați și să concureze la Grand Slam.

Unii ne acuză că facem mofturi. Nu am nicio problemă să stau 14 zile în cameră și să mă uit la Netflix. Credeți-mă, e un vis devenit realitate, chiar o vacanță. Ceea ce nu putem să facem este SĂ CONCURĂM după ce am stat 14 zile pe canapea. Asta e problema, nu regula carantinării.”, a scris Sorana Cîrstea pe contul ei de Twitter.

”Dacă ne-ar fi spus de această regulă înainte, nu aș mai fi jucat în Australia”

Ulterior, sportiva a intrat în dialog cu jucătoarea Yulia Putintseva (28 WTA) care a făcut următoarele afirmații:

Ceea ce nu înțeleg este de ce nu ni s-a spus că dacă e o persoană pozitivă în avion va trebui să fim izolați. M-aș fi gândit de două ori înainte să vin aici”.

La rândul ei, Sorana i-a răspuns:

De acord. Dacă ne-ar fi spus de această regulă înainte, nu aș mai fi jucat în Australia. Aș fi rămas acasă. Ne-au zis că zborurile vor fi la 20% capacitate și că vom fi considerați contacți apropiați doar dacă cineva din echipă sau anturaj e pozitiv”, i-a transmis Sorana rusoaicei Yulia Putintseva.

Urmăriți Playsport.ro și pe