Un milionar român se implică financiar la Dinamo. „Sunt impresionat de ceea ce ați reușit voi, suporterii, pentru ca acest bun național să existe”. Cu ce sumă a contribuit

Bădulescu Silvian / 28.05.2022, 13:10
Un milionar român se implică financiar la Dinamo. „Sunt impresionat de ceea ce ați reușit voi, suporterii, pentru ca acest bun național să existe”. Cu ce sumă a contribuit
  • Cu o zi înainte de returul barajului de retrogradare/promovare în Liga 1, Peluza „Cătălin Hîldan” a anunțat, prin intermediul unui comunicat emis pe social media, numele milionarului român care a contribuit cu o sumă importantă în super-prima pe care jucătorii lui Dusan Uhrin jr. o vor primi dacă vor întoarce soarta barajului;
  • După cum Playsport.ro a anunțat chiar în ziua meciului tur, fotbaliștii din „Ștefan cel Mare” au promisă o sumă de 75.000 de euro în cazul salvării de la retrogradare. Cum echipa este cu un picior în B din cauza handicapului de 2 goluri, DDB a anunțat suplimentarea primei la care au contribuit mai multe personalități care au fost lângă Dinamo în ultima perioadă cu banii obținuți din vânzarea biletelor virtuale.

Unul dintre cei mai importanți industriași din România, alături de Dinamo

Playsport.ro a anunțat, în ziua meciului tur, că fotbaliștii din „Groapă” vor primi 75.000 de euro pe care ar urma să-i împartă în cazul în care vor evita prima retrogradare din istoria clubului în dubla manșă cu „U” Cluj.

La această cifră au contribuit cei mai importanți oameni care au susținut financiar Dinamo în ultima perioadă: Programul DDB, Marian Iuhasz,  Gheorghe „Tata” Nițu, Claudiu Ciolan, șeful clinicii Smile Center, Nicolae Badea, dar și Răzvan Zăvăleanu sau Claudiu Florică

Ulterior, Fanatik a dezvăluit cum au fost împărțite aceste sume:

  1. DDB: 25.000 de euro;
  2. Nicolae Badea: 20.000 de euro;
  3. Claudiu Florică: 10.000 de euro;
  4. Marian Iuhasz: 5000 de euro;
  5. Constantin Nițu: 5000 de euro;
  6. Răzvan Zăvăleanu: 5000 de euro;
  7. Claudiu Ciolan: 5000 de euro.

Playsport.ro a anunțat, din nou, în exclusivitate că prima de 75.000 de euro a fost crescută, urmând să se adauge banii obținuți din vânzarea de bilete virtuale. Suma totală ar fi undeva la 100.000 de euro pentru o „remontada” în partida de duminică.

Într-un comunicat emis pe Facebook de Peluza „Cătălin Hîldan”, a fost evidențiat și numele celui care a contribuit cu 25.000 de euro.

Gruia Stoica este unul dintre cei mai importanți industriași din România, cu afaceri legate de calea ferată, care se întind dincolo de granițele țării. Genul de om căruia îi place să pună lucrurile pe roate. Ni s-a alăturat pentru că dorește să susțină sportul românesc și pentru că speră în renașterea unui brand uriaș al țării, care se numește Dinamo.”

Despre acesta s-a vehiculat, în trecut, că ar fi dorit să preia pe Rapid, însă nu s-a concretizat nimic. Omul de afaceri a oferit câteva cuvinte.

Sunt impresionat de ceea ce ați reușit voi, suporterii, de felul magnific în care v-ați bătut, pentru ca acest bun național să continue să existe. Oameni de afaceri care au realizat ceva în țara asta trebuie să se implice și în susținerea sportului românesc. Este lăudabil gestul celor care au făcut-o deja.”

Gruia Stoica
*Gruia Stoica, președinte Grampet Group/ Sursă foto: Club Feroviar

Meciul programat duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Dinamo” se va juca cu casa închisă.

Fostele glorii, vizită în cantonamentul de la Săftica

La inițiativa conducerii din „Ștefan cel Mare”, glorii ale clubului fondat în 1948 ce au îmbrăcat tricoul alb-roșu și au făcut istorie pentru Dinamo au fost vineri, 27 mai, la Săftica pentru a vorbi cu fotbaliștii dinamoviști înaintea returului cu Universitatea Cluj.

Ionel „Oneață” Augustin, Costel Orac, Lică Movilă sau Marin Dragnea, componenți au unor generații care au adus trofee în „Groapă” și s-au luat la trântă cu mai marii Europei, au fost prezenți fizic în cantonamentul „câinilor”. Aceștia i-au încurajat pe băieți și, în particular, au purtat discuții cu Cosmin Matei sau Gabriel Torje, lideri din actualul vestiar, conform surselor Playsport.ro.

Mai mult, „Fălcosul” Ioan Andone, fost fotbalist și antrenor la Dinamo, a intrat în contact cu băieții printr-un apel video online și i-a îmbărbătat pe aceștia înaintea unui meci egal cu istoria de 74 de ani a clubului.

Dinamo a vândut peste 13.000 de bilete pentru meciul retur cu „U” Cluj. Partida se va juca cu casa închisă întrucât toate biletele puse la vânzare au fost epuizate exclusiv online, pe când casele de bilete nu vor mai fi deschise.