Valentin Cojocaru fuge din Ucraina de frica războiului. Fostul jucător de la FCSB a anunțat conducerea

Gabriel-Alexandru Ioniță 24.02.2022, 13:51
Valentin Cojocaru fuge din Ucraina de frica războiului. Fostul jucător de la FCSB a anunțat conducerea

Valentin Cojocaru se teme pentru siguranța sa după ce Rusia a atacat militar Ucraina în noaptea de miercuri spre joi. Portarul român în vârstă de 26 de ani s-a transferat la începutul acestui sezon de la Farul Constanța la Dnipro-1 în schimbul sumei de 100.000 de euro.

Acum însă fostul fotbalist de la FCSB este foarte aproape să părăsească Ucraina în contextul războiului care stă să înceapă între țara vecină și Rusia. Și același lucru se va întâmpla probabil cu toți jucătorii străini ai celor de la Dnipro.

Valentin Cojocaru va pleca în scurt timp din Ucraina după atacul Rusiei

Potrivit ProSport, la clubul ucrainean a avut loc în dimineața zilei de joi o ședință de urgență. În cadrul acesteia, străinii din lot au informat conducerea că vor să fie lăsați să plece de urgență în țările lor.

Cel mai probabil, patronul clubului va accepta fără foarte multe discuții această variantă. Mai ales în condițiile în care reluarea campionatului Ucrainei a fost amânată pentru cel puțin 30 de zile.

Ce se întâmplă cu Mircea Lucescu

În această situație se mai află și Mihai Leca, fundașul central al celor de la PFK Lviv, dar și Mircea Lucescu, antrenorul campioanei Dinamo Kiev. Acesta a decis, cel puțin pentru moment, să rămână în Ucraina. El consideră că sunt și alți oameni la echipa sa care se află în situații mai dificile și ei ar trebui să fie primii care primesc un astfel de ajutor.

Da, sunt la baza echipei. Am auzit niște bubuituri în timpul nopții, dar am înțeles că nu era vorba despre bombardamente, ci ar fi fost tiruri către niște drone. Dar nu știu dacă e adevărat. Mă uit și eu la televizor să văd ce se întâmplă și discutăm să vedem ce măsuri luăm. E clar că nu se mai poate discuta despre fotbal în aceste condiții.

Ne gândim ce trebuie să facem. Sunt aici atâția oameni în aceeași situație. Nu sunt eu cel mai important. Sigur, suntem îngrijorați, pentru că nimeni nu poate știi ce se întâmplă mai departe, dar nu am hotărât încă nimic”, a spus Mircea Lucescu pentru PlaySport.

Rusia a bombardat chiar și unele zone din Kiev

Vladimir Putin a ordonat miercuri noapte trupelor rusești să înceapă atacul asupra Ucrainei. El a folosit pretextul că statul vecin îi agresează pe separatiștii pro-ruși din regiunile Donețk și Lugansk, regiuni a căror independență liderul de la Kremlin a recunoscut-o pe 22 februarie.

Presa internațională a relatat, pe baza unor informații dezvăluit de autoritățile locale din Ucraina, că atacul Rusiei a cuprins inclusiv rachete spre Kiev. Acestea s-au îndreptat spre obiective strategice importante, cum ar fi aerodromuri sau puncte militare.

Vitali Klitschko dă detalii despre situația de la Kiev. “Suntem în război și luptăm!”. Fostul mare luptător e primar în capitala Ucrainei

Urmăriți Playsport.ro și pe