„Briliantul” Adrian Mutu e cel mai bun dintre cei buni din istoria recentă a Fiorentinei. „Il Fenomeno”, declarat fotbalistul ultimilor 20 de ani al echipei italiene

Mihai Rosoiu 06.01.2021, 11:04
„Briliantul” Adrian Mutu e cel mai bun dintre cei buni din istoria recentă a Fiorentinei. „Il Fenomeno”, declarat fotbalistul ultimilor 20 de ani al echipei italiene

„Briliantul” Adrian Mutu e cel mai bun dintre cei buni din istoria recentă a Fiorentinei. Vestea a ajuns și la urechile fostului atacant al formației din Florența. Acesta le-a mulțumit celor care l-au votat, într-un mesaj pe rețelele de socializare.

„Il fenomeno” a evoluat vreme de 5 ani pentru gruparea „viola” pentru care a reușit să înscrie 69 de goluri în 112 apariții în toate competițiile.

„Briliantul” Adrian Mutu e cel mai bun dintre cei buni din istoria recentă a Fiorentinei

Se adună trofeele în vitrinele românilor. După ce Marius Șumudică a reușit să devină cel mai bun antrenor al Turciei în 2020, Mutu a primit o veste excelentă. Fanii au votat în cadrul unui sondaj găzduit de site-ul firenzeviola, iar rezultatul a fost unul triumfător. Mutu a câștigat bătălia contra unor nume uriașe, care au evoluat în tricoul „violet”.

Adrian Mutu, ales de fani cel mai valoros fotbalist al Fiorentinei din ultimii 20 de ani
Adrian Mutu, ales de fani cel mai valoros fotbalist al Fiorentinei din ultimii 20 de ani

Adrian Mutu, actualul selecționer al naționalei U21 a concurat împotriva unor foști campioni mondiali și europeni. În ciuda concurenței acerbe, „Briliantul” a fost ales cel mai bun fotbalist al Fiorentinei din ultimii 20 de ani. Rossi, Frey, Mutu, Gonzalo Rodriguez, Rui Costa, Di Livio, Jovetic, Chiesa, Salah, Astori, Ribery, Toni, Gilardino, Borja Valero, Riganò. Aceștia au fost rivalii fostului super-star al Florenței.

Mutu, perioadă de vis la Fiorentina

Deși a avut evoluții fulminante și la Verona sau Parma, cei care i-au urmărit cariera sunt de părere că Fiorentina a fost echipa perfectă pentru Mutu. În cele 112 apariții pentru prim-divizionara italiană, actualul selecționer U21 a reușit prestații senzaționale El a rămas definitiv în sufletele suporterilor de pe Artemio Franchi.

Vestea că a fost ales de fani cel mai bun fotbalist al Fiorentinei, e cadoul perfect pentru Adi Mutu. Pe 8 ianuarie, fosta glorie a fotbalului românesc va împlini 42 de ani.

„Mulțumesc din inimă celor care m-au votat cel mai bun fotbalist al Fiorentinei din ultimii 20 de ani”, a scris Adrian Mutu pe rețelele de socializare.

Mesajul de mulțumire al lui Mutu pentru fanii de la Florența
Mesajul de mulțumire al lui Mutu pentru fanii de la Florența

Trofee peste trofee în Toscana

La 8 iulie 2006, echipa din Florența a anunțat că a semnat contractul cu Mutu, pentru suma de 8.000.000 €. În 17 meciuri a marcat 10 goluri și este pe locul trei al clasamentului de golgeteri în Serie A, după Totti și Spines.

Este ales cel mai bun jucător din Serie A în sezonul 2006/2007 și primește oferte de la Real Madrid și alte mari echipe. Cu toate acestea, decide să rămână la gruparea „Viola”. În sezonul 2007/2008 reușeste să fie cel mai prolific atacant român înscriind 17 goluri. Devine cel mai bun stranier din Serie A.

„Briliantul” Adrian Mutu e cel mai bun dintre cei buni din istoria recentă a Fiorentinei. Este încă o confirmare a faptului că românul a scris istorie în tricoul uneia dintre cele mai respectate echipe din Serie A

Urmăriți Playsport.ro și pe