Dinamo-FCSB, de două ori într-o lună! Porție dublă de Derby de România în februarie 2021

Mihai Rosoiu 12.01.2021, 13:40
Dinamo-FCSB, de două ori într-o lună! Porție dublă de Derby de România în februarie 2021

Sorții au decis. Dinamo-FCSB, de două ori într-o lună! Porție dublă de Derby de România în februarie 2021 . Prima confruntare Dinamo-FCSB din 2021 se joacă, teoretic, pe 3 februarie. Meciul este stabilit deja de Liga Profesionistă de Fotbal, în cadrul campionatului Ligii I. Și pentru ca suporterii celor două cluburi bucureștene să se bucure pe deplin de acest derby, sorții i-au ajutat.

Dinamo-FCSB, de două ori într-o lună! Porție dublă de Derby de România

Cel mai mediatizat meci al fotbalului românesc se joacă de două ori în luna februarie a acestui an. Pe lângă confruntarea din sezonul regulat al Ligii I, Dinamo și FCSB se vor înfrunta și în Cupa României. Partida va conta pentru optimile de finală ale competiției, iar data oficială a duelului cu numărul 2 este de 10 februarie.

În mod evident, în program pot interveni modificări. Televiziunile pot cere Federației Române de Fotbal să mute meciul într-o altă zi, însă în momentul de față data oficială este 10 februarie.

Dinamo-FCSB, de doua ori intr-o luna. Porti dubla de derby de Romania
Dinamo-FCSB, de doua ori intr-o luna. Porti dubla de derby de Romania

La sediul FRF a avut loc tragerea la sorți a partidelor din optimile de finală ale competiției surprizelor. În afară de Derby de România, țintarul optimilor de finală ale Cupei României mai cuprinde și alte jocuri interesante.

Botoșani – Craiova, un alt duel așteptat

Potrivit tragerii la sorți, programul optimilor de finală ale Cupei României este următorul:

  • Dinamo – FCSB
  • FC Botoşani – Universitatea Craiova
  • Universitatea Cluj – UTA
  • Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Gaz Metan
  • Dunărea Călăraşi – Turris Turnu Măgurele
  • ASU Poli Timişoara – Astra
  • Petrolul Ploieşti – Poli Iaşi
  • Farul Constanţa – Chindia Târgovişte

Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitie la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 10 februarie cu începere de la ora 13:30, cu exceptia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Urmăriți Playsport.ro și pe