EXCLUSIV. Un jucător de la Dinamo i-a lovit mașina lui Nicolae Badea. Era beat și ar fi fugit de la fața locului

Bădulescu Silvian / 19.05.2022, 16:27
EXCLUSIV. Un jucător de la Dinamo i-a lovit mașina lui Nicolae Badea. Era beat și ar fi fugit de la fața locului
  • Necazurile se țin scai de Dinamo cu doar două zile înainte de barajul pentru promovare/retrogradare împotriva celor de la Universitatea Cluj. Un fotbalist venit sub formă de împrumut a făcut accident cu mașina, iar etilotestul ar fi indicat 0,77 mg/l de alcool pur în sânge;
  • Dusan Celar, atacant sârb adus de Iuliu Mureșan de la CFR Cluj, s-a remarcat printr-un episod mai puțin plăcut în afara terenului. Jucătorul care a bifat doar 50 de minute în alb-roșu a lovit un hidrant în zona Otopeni duminică, în jurul orei 06.00 dimineața, după, conform surselor Playsport.ro, ar fi fugit de la fața locului;

Absent pe teren, prezent în afara lui

Dusan Celar este unul dintre cei 54 de fotbaliști folosiți de Dinamo în acest sezon competițional,  record absolut într-o stagiune de Liga 1.

Sârbul venit sub formă de împrumut de la campioana României, CFR Cluj, a jucat patru minute în meciul cu FC Botoșani (0-4) și 45 de minute în înfrângerea cu Universitatea Craiova din „Groapă”, scor 1-6.

Fotbalistul de profil ofensiv se afla la volanul unui Fiat, conform Fanatik.ro și, duminică, la ora 6 dimineața, în zona Otopeni, a lovit un hidrant.

Conform surselor Playsport.ro, acesta ar fi fugit de la fața locului. Mai mult, aceleași surse menționează că Dusan Celar ar fi avut o alcoolemie de 0,77 mg/l de acool pur în sânge.

Autoturismul aparține Computerland, firma lui Nicolae Badea, care l-ar fi dat în folosință clubului Dinamo pentru Florin Răducioiu, ca mașină de serviciu.

Ulterior, Iuliu Mureșan, fost administrator special, i-aa predat-o lui Dusan Celar, jucător pe care el însuși l-a adus din Ardeal.

Conform Playsport.ro, proprietarii mașinii lovite au fost anunțați de neplăcutul incident, dar cum fotbalistul aflat la volan ar fi fost sub influența alcoolului, rămâne pagubă pentru Nicolea Badea, care nu-și poate recupera asigurarea.

„Mergem fără Dusan la baraj?”

Marți seară, la un restaurant din Capitală de lângă Parcul Herăstrău, fotbaliștii antrenați de Dusan Uhrin jr. au fost invitați la un dineu organizat și plătit de Nicolae Badea, acționar minoritar la SC Dinamo 1948, cu ACS FC Dinamo București, cu 7%.

Pe marginea acestui subiect, fostul președinte al Consiliului de Administrație din „Ștefan cel Mare” i-a înțepat pe Răzvan Zăvăleanu și Iuliu Mureșan, reprezentantul administratorului judiciar, respectiv administratorul special, despre care a spus că „nu știu ca până acum, de când se ocupă cei doi administratori de Dinamo, să se fi organizat o ieșire la o apă minerală a lotului”.

În urma mesei pe care a dat-o Nicolae Badea, nu au existat probleme în ceea ce privește consumul de alcool. Totuși, în afara acestui dineu, un alt fotbalist de la Dinamo, se pare, a comis-o.

În interiorul echipei s-a creat panică și confuzie în același timp. Unii dintre angajați au crezut că a fost vorba de Dusan Uhrin jr., antrenorul echipei.

Dusan a făcut accident? Cu cine mergem la baraj?” ar fi fost una dintre reacții.

Cu doar 50 de minute bifate la echipa de seniori, Dusan Celar a fost trimis la satelitul echipei, Dinamo II, în Liga a 3-a. Aici, în ultimele meciuri, sârbul și-a făcut deseori apariția în trupa de start a lui Sorin Colceag.

2500 de euro este suma pe care o plătește Dinamo fotbalistul sârb.

Dinamo și „U” Cluj își joacă șansa pentru Liga 1

Dinamo București și Universitatea Cluj, două dintre echipele cu tradiție din fotbalul românesc, își vor disputa șansa de a participa în stagiunea 2022-2023 a Ligii 1 în cadrul barajului de promovare/retrogradare.

Pentru prima dată în istoria de 74 de ani, „câinii” se află într-o astfel de ipostază, iar băieții lui Dusan Uhrin jr. trebuie să treacă de „studenții” lui Erik Lincar pentru a evita, în premieră, prima retrogradare din 1948 până în prezent.

„Încălzirea” a fost făcută în semifinalele Ligii Elitelor U19. Acolo, juniorii celor două formații s-au luptat pentru un loc în marea finală. Câștig de cauză au avut clujenii care, per total, s-au impus cu scorul general de 4-3 și vor juca șansa pentru trofeul de campioni naționali contra celor de la Miercurea Ciuc.

Prima manșă a barajului se joacă pe stadionul „Cluj Arena”, sâmbătă, 21 mai, de la ora 20.30. Returul se va disputa la o săptămână și o zi distanță, 29 mai, pe stadionul „Dinamo” de pe Șoseaua „Ștefan cel Mare”.

Ultima confruntare oficială dintre cele două a avut loc în 2017, în optimile de finală ale Cupei României. „Câinii” s-au impus 3-1 la penalty-uri după ce tabela de scor arăta 1-1 în urma celor 120 de minute.