Ireal! Cum a pierdut Dinamo la FCSB unul dintre cei mai promițători puști din academie pentru 1.500 de euro! ”Se vor lua 2-3 milioane de euro pe el”

Ștefănescu Dragoș / 01.07.2021, 18:45
Ireal! Cum a pierdut Dinamo la FCSB unul dintre cei mai promițători puști din academie pentru 1.500 de euro! ”Se vor lua 2-3 milioane de euro pe el”

În campionatul recent încheiat Dinamo s-a salvat în extremis de la o rușinoasă retrogradare. Echipa din ”Ștefan cel Mare”s-a zbătut în subsolul play-out-ului aprope tot returul campionatului. Însă problemele nu s-au terminat pentru Dinamo. Roș-albii se pregătesc pentru o nouă insolvență. Pe lângă toate astea este ireal cum a pierdut Dinamo la FCSB unul dintre cei mai promițători puști din academie pentru 1500 de euro.

Ireal! Cum a pierdut Dinamo la FCSB unul dintre cei mai promițători puști din academie pentru 1.500 de euro! ”Se vor lua 2-3 milioane de euro pe el”

După șapte ani de la prima intrare în insolvență a clubului hotărâtă la acea vreme de Ionuț Negoiță, Dinamo se vede nevoită să recurgă la aceeași soluție pentru a se salva de la faliment. Astfel suporterii din asociația ”Doar Dinamo București”care sunt plini de datorii nu au altă soluție viabilă decât cea a insolvenței.

Dacă acest plan nu reușește clubul se îndreaptă spre un faliment inevitabil. Această variantă este una artificială, dar este totuși o cale legală prin care Dinamo poate scăpa de o mare parte a datoriilor acumulate.

Insolvența la Dinamo

Cei mai afectați de noile măsuri vor fi jucătorii. Aceștia nu au contracte de muncă ci contracte de activitate sportivă.

Astfel spaniolii Isma Lopez, Borja Valle, Rene Roman Hinojo şi alţii care au cerut despăgubiri la FIFA nu mai au nici o șansă să-și recupereze banii din contracte. Deci insolvența va avea un dublu rol. Unul pentru a tăia din datoriile vechi dar și scopul de a micșora cheltuielile viitoare.

Marius Nicolae, managerul sportiv al roș-albilor susține că pentru campionatul viitor va fi nevoie de o plafonare a salariilor până la un maximum de 5.000 de euro lunar.

La Dinamo există jucători cu salarii foarte mari (Fabbrini are 18.000 de euro lunar, Nemec are 15.000 de euro). Clubul nu le poate micșora unilateral salariile. În insolvență, jucătorilor le va fi și mai greu să plece de bunăvoie. Clubul va putea însă să rupă unele contracte. Antrenorul dinamovist Dusan Uhrin declara acum ceva timp că el nu a fost plătit deloc de când a revenit pe banca lui Dinamo.

Cum a pierdut Dinamo la FCSB unul dintre cei mai promițători puști din academie pentru 1.500 de euro

Pe lângă toate problemele care apasă clubul Dinamo, conducerea din ”Ștefan cel Mare” bifează și alte eșecuri în lanț. Invitat la emisiunea Playmaker, fostul mare fotbalist dinamovist Cornel Țălnar a făcut câteva dezvăluiri uluitoare în exclusivitate pentru Playsport. Acesta le-a povestit realizatorilor emisiunii cazurile câtorva jucători de mare valoare de la academia lui Dinamo care au plecat pe sume modice la echipele rivale. Unul dintre tinerii de viitor din pepiniera dinamovistă a fost luat chiar de FCSB pentru suma de 50 de mii de euro. Țălnar invocă pentru aceste eșecuri lipsa de experiență a celor care conduc Dinamo la momentul actual.