Ianis Hagi este unul dintre cei mai apreciați și iubiți jucători ai lui Rangers. Fanii scoțieni au declanșat o adevărată isterie după anunțul lui Gică Hagi referitor la viitorul fiului său.
Ianis Hagi (23 de ani) a devenit prin prestațiile sale excelente, unul dintre cei mai iubiți și apreciați jucători de la Rangers. Evoluțiile sale din ultimul an l-au adus în atenția mai multor cluburi importante ale Europei. În ultima perioadă, Sevilla, AS Roma, Olympique Lyon și Galatasaray și-au manifestat interesul pentru fotbalistul român. Publicația scoțiană Ibrox Noise a anunțat că oficialii lui Rangers i-au stabilit prețul mijlocașului român. Campioana Scoției ar vrea să obțină 12 milioane de lire sterline, adică 14 milioane de euro. Pentru Rangers, vânzarea lui Ianis pentru o asemenea sumă ar fi o adevărată lovitură, el fiind adus de la Genk pentru doar 3,5 milioane de euro.
Pe fondul acestor zvonuri, emoțiile fanilor campioanei Scoției au fost spulberate de anunțul făcut de Gică Hagi. ”Regele” a declarat că Ianis va continua la Rangers și momentan nu se pune problema unui transfer.
Am citit în această lună de Grameni, de Pitu… (n.r. – jucători de la Farul care sunt doriți de alte echipe). Am citit și de Ianis. Se vorbește, e normal. Fotbalul se discută.
Dar Ianis cred că rămâne la Rangers”, a spus Gică Hagi, după victoria cu Dinamo.
Declarația lui Gică Hagi a fost postată pe Twitter, iar fanii lui Rangers au lăsat numeroase comentarii. Aceștia și-au manifestat bucuria că Ianis va rămâne pe Ibrox Park. „Va purta numărul 10 la noi într-o zi”, „Lucruri pe care iubești să le auzi”, „Îl iubesc atât de mult pe băiatul ăsta” sau „Muzică pentru urechile mele” sunt doar câteva dintre reacțiile lăsate de fanii lui Rangers.
Noel Whelan, fost fotbalist și actual analist sportiv în Scoția, a explicat că Rangers va fi nevoită să renunțe la Ianis Hagi. Acesta a făcut o analogie cu vânzarea lui Virgil van Dijk de la Celtic. În 2015 rivala istorică a lui Rangers l-a vândut pe fundașul olandez la Liverpoll, din nevoie de bani. Cum strategia celor două mari cluburi ale Scoției este autofinanțarea, vânzarea jucătorilor de valoare este inerentă.
Rangers trebuie să vândă jucători ca el pentru a fi autosustenabilă. Asta a fost valabil și pentru Celtic, nu doar pentru Rangers. Chiar dacă sunt niște giganți în Scoția și binecunoscuți în Europa, am văzut de-a lungul anilor că cei de la Celtic aleg mereu să facă profit cu cei mai buni jucători ai lor.
Procesul de recrutare este crucial pentru ei și la fel e la Rangers. Îi cumpără, îi educă, îi cresc – dar când e timpul potrivit, îi vând mai departe. Fix așa s-a întâmplat și cu van Dijk la Celtic. E pur și simplu felul în care merge lumea astăzi.
Banii vorbesc și dacă te numești Rangers sau Celtic, pur și simplu ele nu pot concura cu echipele din Premier League în acest moment”, a explicat Noel Whelan, conform footballinsider247.