Moruțan e din nou pe radarul unei echipe de top! Ce super antrenor e disperat sa-l ia

Ștefănescu Dragoș 23.06.2021, 14:52
Moruțan e din nou pe radarul unei echipe de top! Ce super antrenor e disperat sa-l ia

FCSB a ratat din nou sezonul trecut câștigarea campionatului în Liga 1. Echipa lui Gigi Becali nu a mai obținut în ultimii ani performanțe spectaculoase. Totuși cota jucătorilor săi a fost mereu în creștere.

Moruțan e din nou pe radarul unei echipe de top! Ce super antrenor e disperat sa-l ia

Chiar dacă s-a clasat pe locul doi al Ligii 1, sezonul trecut a fost unul modest pentru FCSB. Echipa lui Gigi Becali a fost mereu devansată în ultimii 4 ani de CFR Cluj. Totuși capitolul la care FCSB stă foarte bine este cel al vânzărilor de jucători. În ultimii ani FCSB a reușit cele mai spectaculoase și profitabile exporturi de fotbaliști.

După transferul record al lui Dennis Man la Parma, Olimpiu Moruțan este următorul ”giuvaer” al lui Gigi Becali. S-a vorbit despre interesul pentru Moruțan al unor formații din Golf, dar și din Bundesliga și Seria A. Printre echipele care și-au manifestat interesul pentru mijlocașul român a fost chiar campioana Italiei, Inter Milano. Se pare că pretențiile financiare ale patronului de la FCSB au descurajat până acum echipele interesate de Moruțan.

Fatih Terim îl vrea la Galatasaray

Pe lista echipelor pretendente pentru semnătura lui Moruțan a intrat și echipa Galatasaray Istanbul. Potrivit presei din Turcia, antrenorul Fatih Terim este cel care insistă pentru aducerea lui Moruțan. Antrenorul turc îl urmărește pe mijlocașul român de mai multe luni și consideră că acesta poate fi un jucător important pentru Galatasaray în sezonul următor. Formația turcă îl monitorizează și pe Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova) pe care vor să-l transfere în cazul în care tratativele pentru Moruțan nu se definitivează.

Negocierile cu Steaua București continuă, Fatih Terim vrea să-l vadă la Galatasaray. Cel mai mare obstacol este suma de 15 milioane de euro solicitată de Becali. Galatasaray va trimite o ultimă ofertă pe adresa clubului român. Un alt jucător român pe care Fatih Terim îl vrea este Alexandru Cicâldău. Dacă tratativele pentru Moruțan vor pica, este vizat transferul lui Cicâldău”, scriu jurnaliștii turci de la Milliyet.

Gigi Becali a refuzat 10,5 milioane de euro pentru Moruțan

În luna ianuarie, Al Ain a făcut o ofertă concretă pentru transferul lui Olimpiu Moruțan. FCSB primise o propunere de 10,5 milioane de euro. Se pare că patronul FCSB-ului, Gigi Becali a cerut 14 milioane de euro. În plus a cerut și 10% din drepturile fotbalistului. Astfel mutarea a picat.

Sezonul trecut Olimpiu Moruțan a evoluat în 36 de partide, a înscris 8 goluri și a oferit 15 assist-uri, pentru FCSB. La echipa națională de tineret a României, Moruțan a strâns 12 selecții și a oferit o pasă de gol.