Se prăbușește Dinamo după această veste? Apele sunt agitate în Ștefan cel Mare

Ștefănescu Dragoș / 25.09.2021, 11:57
Se prăbușește Dinamo după această veste? Apele sunt agitate în Ștefan cel Mare

Dinamo se confruntă cu o nouă situație delicată după ce i-a reziliat contractul lui Dario Bonetti. Tehnicianul italian refuză momentan să semneze rezilierea contractului cu Dinamo. Întrebarea care se vehiculează acum este dacă se prăbușește Dinamo în urma conflictului cu antrenorul italian.

Bonetti o ține în șah pe Dinamo

Seria de înfrângeri suferite de Dinamo în campionat a culminat cu umilința din derby-ul cu FCSB. Pentru conducerea dinamovistă, înfrângerea cu FCSB a fost picătura care a umplut paharul răbdării. Imediat după meci, Dinamo a decis reziliearea contractului lui Dario Bonetti. Tehnicianul italian a plecat în Italia și nu a semnat rezilierea contractului. Ulterior, italianul a anunțat că a fost depistat pozitiv la  Covid-19 și nu poate reveni momentan în România.

Conducerea dinamovistă a hotărât ca interimar pe banca echipei să fie Sorin Colceag. Lucrurile nu sunt deloc simple, deoarece Bonetti nu dorește să semneze rezilierea ba chiar intenționează să revină la echipă. În această situație, Dinamo nu poate numi pe banca tehnică alt antrenor.

Iuliu Mureșan a explicat situația de la Dinamo și a contractului lui Dario Bonetti. Administratorul dinamovist a dezvăluit că totul depinde de tehnicianul italian de la care speră să fie înțelegător.

Până nu rezolvăm situaţia cu Dario Bonetti, nu putem pune pe nimeni principal. Sper ca Dario să semneze rezilierea amiabilă, pentru că este cel mai bun lucru pentru toată lumea. Sper să înțeleagă acest lucru. Nimeni nu are nimic cu el şi chiar vreau să-i mulţumesc pentru că a venit într-un moment foarte greu pentru Dinamo, cum am venit şi eu”, a spus administratorul special de la Dinamo, Iuliu Mureșan.

Se prăbușește Dinamo?

În ciuda eforturilor dinamoviștilor, Dario Bonetti este dificil de demis. Motivul este, se pare, reticența conducerii dinamoviste în activarea unei clauze din contractul italianului. Bonetti are o clauză în contrat prin care poate fi demis în mod unilateral în cazul în care echipa ajunge la cinci înfrângeri consecutive. A cincea partidă consecutivă pierdută de Dinamo a fost chiar eșecul usturător cu FCSB. În ciuda acestui fapt, conducătorii dinamoviști nu doresc activarea acestei clauze. Teama dinamoviștilor este de a nu se ajunge la un eventual litigiu la FIFA, cu tehnicianul italian. Cum regulile forului european diferă, conducerea lui Dinamo se teme că Dario Bonetti ar putea avea câștig de cauză. Având în vedere că tocmai au scăpat de interdicția la transferuri, dinamoviștii nu doresc să riște să mai primească o nouă sancțiune din partea forului european.