Vești bune pentru Edi Iordănescu și Gigi Becali. FCSB îndeplinește condițiile pentru a juca în Cupa României

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.10.2021, 09:02
Vești bune pentru Edi Iordănescu și Gigi Becali. FCSB îndeplinește condițiile pentru a juca în Cupa României

FCSB și-a amânat meciul cu Farul Constanța din etapa cu numărul 13 din Liga 1 din cauza focarului de SARS-CoV-2 din cadrul lotului, dar și a accidentărilor.

Roș-albaștrii nu au putut include pe foaia de joc pentru acest meci decât 12 jucători, în condițiile în care protocolul Covid stabilit între FRF, LPF și UEFA prevede ca o echipă să aibă minim 13 fotbaliști la dispoziție pentru o partidă.

Astfel, partida dintre Farul Constanța și FCSB a fost programată la o dată ulterioară. Fapt ce a generat câteva reacții extrem de dure din partea rivalilor din Liga 1 ai echipei lui Becali.

FCSB risca să nu se poată prezenta nici la meciul cu FC Voluntari din Cupă

Mai mult, Mihai Stoica a anunțat în urmă cu câteva zile că vicecampioana României se află în imposibilitatea de a disputa și meciul din Cupa României, contra celor de la FC Voluntari.

Numai că la meciurile din această competiție nu mai există posibilitatea ca meciurile să fie amânate. Iar echipa care nu are la dispoziție minim 13 jucători, dintre care un portar, pierde partida la „masa verde”.

Se pare însă că FCSB a scăpat de această problemă. Asta pentru că celor 12 jucători pe care Edi Iordănescu i-ar fi avut și pentru meciul cu Farul li se vor adăuga Sorin Șerban și Cătălin Straton.

Cei doi sunt primii jucători din lotul roș-albaștrilor care au fost recent depistați pozitiv la Covid-19. Iar acum ei au ieșit din carantină. Fundașul stânga nu va putea însă să fie inclus în lot din cauza unei alte accidentări.

Nu este și cazul lui Cătălin Straton. Portarul va completa lotul de 13 jucători și astfel FCSB va putea disputa partida programată miercuri, 27 octombrie, de la 21:00. Fapt confirmat și de antrenorul celor de la FC Voluntari, Liviu Ciobotariu.

Trebuie să ne pregătim bine, ne așteaptă trei jocuri foarte grele. Jocul de miercuri e la o distanță foarte scurtă, să vedem cum recuperăm din jucători. Avem și doi-trei accidentați.

Eu am înțeles că se joacă. Pe mine așa m-au anunțat cei din conducerea clubului. Cred că se joacă, noi ne-am făcut programul pentru meciul de miercuri, cu FCSB, așa că mai departe nu știm”, a spus Ciobotariu după meciul cu FC Argeș de etapa trecută.

Ce echipă ar putea alinia Edi Iordănescu

În aceste condiții, antrenorul roș-albaștrilor nu are dileme în alegerea primului 11. El are la dispoziție fix 10 jucători de câmp și trei portari. Așa că FCSB se va prezenta la meciul cu FC Voluntari în următoarea formulă:

Vlad – Haruț, Perianu, Vinicius, Radunovic – Budescu, Olaru, Musi – Stoica, Keșeru, Dumiter
Rezerve: Straton, Târnovanu

„Pun și eu o întrebare!” FCSB, acuzată că și-a „fabricat” accidentările, ca să amâne meciul cu Farul