Boloni, despre cel mai bun fotbalist din istorie: ”Ibrahimovici? Ce-a făcut?! A dat două goluri cu câlcâiul de la 30 de metri”

Sorin Chiriac 28.12.2020, 11:18
Boloni, despre cel mai bun fotbalist din istorie: ”Ibrahimovici? Ce-a făcut?! A dat două goluri cu câlcâiul de la 30 de metri”

Ladislau Boloni a abordat mai multe teme arzătoare din fotbalul mondial, într-un interviu pentru gsp.ro. Antrenorul român a vorbit despre cel mai bun fotbalist din istorie, despre cei mai buni antrenori români și starea fotbalului românesc.

Boloni: ”Ibrahimovici? Ce-a făcut?! A dat două goluri cu câlcâiul de la 30 de metri”

Antrenorul lui Panathinaikos Atena a fost întrebat cine consideră că e cel mai valoros fotbalist din istorie. În stilul său caracteristic, Boloni a oferit un răspuns elaborat, din care nu au lipsit Maradona, Cruyff, Messi, Ronaldo sau Zidane. El l-a ironizat pe Zlatan Ibrahimovic și a spus că în locul usedezului l-ar prefera pe polonezul Lewandowski.

Cruyff a spus, cred: „Nu contează cine este primul, ci să fii mereu printre primii”. De la Pele la Di Stefano, de la Puskas la Maradona, de la Cruyff la Ronaldo și Messi.. Ibrahimovici? Ce-a făcut?! A dat două goluri cu câlcâiul de la 30 de metri… Ironizez, însă nu-l poți compara pe Zlatan cu Messi. Sau chiar cu Lewandowski. Eu l-aș alege pe polonez dintre cei doi. E ca și cum l-ai compara pe Cantona, rege la Manchester United, cu Zidane, campion mondial și european. Forța umană joacă un rol uriaș în aprecierea unui fotbalist.

Viitorul mare star mondial: Mbappe

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe este viitorul star al fotbalului mondial

La întrebarea ”care va fi viitorul star internațional?”, Ladislau Boloni nu a ezitat și a răspuns: Kylian Mbappe! Totuși, tehnicianul român consideră că PSG nu este clubul propice pentru ca atacantul să își atingă potențialul maxim.

Mbappe trebuie să sosească. Păcat că la PSG atmosfera artistică de a aduna diverse stele nu-l ajută. PSG nu are seriozitatea lui Bayern Munchen. Dacă iei numele jucătorilor, îți taie respirația. Din nefericire, PSG nu are stabilitatea de a fi Bayern. Iar asta nu-l ajută pe Kylian.

Boloni, despre fotbaliștii importanți ai României:

Gică Popescu a fost un fundaș central fenomenal, dar Cornel Dinu a fost la nivelul lui! Iar Dinu, săracu’, n-a putut să plece nicăieri. După părerea mea, Dinu era o forță a naturii, putea juca oriunde în lume, la orice echipă. Sau alți fotbaliști. Rică Răducanu, Marcel Răducanu, Liță Dumitru – o valoare extraordinară, Iordănescu – nu a fost de OFI Creta, era un tehnician desăvârșit. Astea au fost vremurile…

Boloni, despre șansele antrenorilor români de a reuși la cluburi importante din Vest:

Naționalitatea contează, foarte mult! Creezi o anumită bază. Cei ce au reușit să joace la un anumit nivel sunt ajutați apoi. Mai e și chestia cum reușești să te valorizezi. Lucescu a făcut performanță cu calificarea naționalei la Euro 1984. Cu inteligența lui, a reușit să exploateze rezultatul, astfel încât să ajungă în Italia, chiar dacă a fost la cluburi mici acolo. A reușit să-și întrețină imaginea bine, are o calitate extraordinară. Pițurcă a obținut mult mai multe calificări cu naționala decât Lucescu, însă el nu a reușit să exploateze acel capital. Lucescu a avut ceva în plus… Asta nu înseamnă că nu-i apreciem. Contează eticheta pe care ți-o faci. Lucescu a avut un manageriat care a contat, de care lumea fotbalistică ține cont. La Clairefontaine am auzit prima oară acest lucru: „Nu contează cine ești, ci ceea ce cred alții despre tine că ești”. Deși alții pot greși! Până la urmă, cu Lucescu nu s-a greșit deloc, și-a demonstrat valoarea internațională, iar Pițurcă a demonstrat pe plan intern, cu naționala a avut trei calificări.

Boloni, despre clubul european preferat:

Clubul care a fost în inima mea a fost Internazionale Milano. În timpurile acelea vechi, cu catenaccio, cu Herrera. Apoi, am devenit suporterul lui Real Madrid pentru că Ronaldo juca acolo. Acum, mai nou, doresc victoria lui Juventus. Admir longevitatea și regularitatea lui Bayern Munchen.

Urmăriți Playsport.ro și pe